menuMENUHledat

Dubaj objednala 200 Modelů S a Modelů X jako limuzíny

15.02.2017 09:12 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Dubaj objednala 200 Modelů S a Modelů X jako limuzíny

Tesla oficiálně vstoupila na trh Spojených Arabských Emirátů. Dubaj následně oznámila objednávku na 200 Modelů S a Modelů X, které budou používány jako limuzíny po městě zlata. Toto oznámení potvrdil i Elon Musk, který se účastnil světového summitu v Dubaji.

Tesla byla vybrána pro svou inovativnost a kreativitu

Tesla byla vybrána především kvůli autonomním technologiím, které zastávají své místo v nejnovější verzi hardwaru Autopilota 2.0. Dubai Taxi Corporation by do budoucna rádo vybudovalo samostatnou autonomní flotilu, což zapadá do širšího plánu Dubaje ohledně autonomních technologií. Cílem je 25 procent všech cest převést na Autopilota do roku 2030.

Partnerství s Teslou je pro Dubaj klíčové. Al Tayer z organizace RTA uvedl:

„Teslu jsme vybrali kvůli průkopnickým řešením, které přináší do světa elektromobility. Společnost se zaměřuje na vylepšení a kreativitu v autonomních technologiích, ale i v dalších odvětvích jako je například skladování energie.”

Na plně autonomní řízení si ještě budeme muset počkat

Na tomto místě je důležité vypíchnout, že současná generace Autopilota označovaná jako verze 2.0 má poskytnout kompletní autonomní funkce. Ale momentální výbava vozů ještě takovou úroveň nemá.

Proto má Tesla ve svém detailu Autopilota obsažené varovné sdělení, že funkce plně autonomního řízení bude uvedena (a upřesněna) až v příštím roce a prozatím není v normálním provozu povolena.

Dubai Taxi Corporation si proto bude muset ještě chvíli počkat. A stejně tak my ostatní.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru