menuMENUHledat

Elon Musk: Model X je lepší SUV než Model S sedan

08.02.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Elon Musk: Model X je lepší SUV než Model S sedan

Na konci ledna byl Elon Musk na cestě z Hong Kongu. Po cestě se zastavil v Paříži na akci plné fanoušků a majitelů Tesla. Elon toho měl hodně co říct o tom, kam se bude společnost Tesla Motors ubírat v příštím roce. Během večera také zmínil továrnu v Evropě, rozšiřování sítě Superchargerů a výrobu Modelu 3.

Výroba Modelu X se zrychluje

Musk jako první řekl, že ho otec vzal do Paříže, když mu bylo 6 let, což ho později na střední inspirovalo k tomu, aby se začal učit francouzsky. Poté se blýskl pár frázemi ve francouzštině a publikum laskavě předstíralo, že mu rozumí.

Podle Muska se výroba Modelu X zrychluje přesně podle plánů a měla by být rovnocená s výrobou Modelu S do konce druhého čtvrtletí tohoto roku. Řekl, že pokud mají zákazníci svůj vůz objednaný, měli by ho dostat během léta.

“Budete ho milovat” ujistil všechny potom. “Jde opravdu o něco speciálního. Model X je lepší SUV než je Model S sedan.”

Rozšíření sítě Superchargerů i nabíjecích stanic "Destination Charging"

Později Musk uvedl, že Tesla hodlá rozšiřovat svou síť Superchargerů v Evropě. Spoustu dobíjecích míst lze najít v Paříži a severní Francii, ale síť se rozšíří i do jižní Francie, Španělska, Portugalska a Itálie a to vše do konce roku. Na plánu je ale i jižní Evropa a také Polsko, Česká republika, Slovensko a Rusko.

Ve stejnou dobu dojde také k expanzi sekundární dobíjecí stanice “Destination Charging”, která zahrnuje hotely, restaurace, nákupní střediska a další objekty po celé Evropě. Mnoho podniků usiluje o přidání do tohoto programu, aby přilákaly majitele vozů Tesla, kteří jsou zaškatulkovaní v kategorii “prémioví zákazníci”.

Minulý týden potvrdil Elon Musk během svého pobytu v Hong Kongu, že Tesla chce stavět auta v Číně a v Evropě. Potvrdil pařížskému publiku, že továrna Evropě je rozhodně jedním z následujících plánů společnosti, jen se nezmínil, v jakém časovém horizontu. Pouze prozradil, že výroba Modelu 3 začne v Číně “asi tak do 3 let.”

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru