menuMENUHledat

Elon Musk: Tesla pracuje na motoru, který najede víc než milion mil

10.11.2015 09:22 | Zdroj: electrek.co
Elon Musk: Tesla pracuje na motoru, který najede víc než milion mil

„Chceme pohonnou jednotku, která vydrží věčnost,“ prohlásil zakladatel Tesla Motors na konferenci u příležitosti zhodnocení finančních výsledků za třetí kvartál letošního roku.

Dodal, že společnost navíc změnila svůj požadavek na výdrž motorů. Místo 200 000 najetých mil chce Tesla od nových pohonů výdrž milion mil.

Záruka trvá 8 let – nehledě na najeté kilometry

Elon Musk připustil, že se Tesla při vývoji pohonných jednotek potýkala s různými výzvami. V současné době ale podle něj opouštějí motory výrobní linky Tesly v excelentním stavu. Aby společnost umlčela různé skeptické hlasy a ukázala, že svým výrobkům skutečně věří, zavedla loni Infinite Mile Warranty – tedy záruku na pohonnou jednotku, která se neomezuje na počet najetých mil či kilometrů, ale trvá 8 let nezávisle na tom, kolik s elektromobilem najezdíte.

Práce na zvýšení výdrže pohonných jednotek elektromobilů Tesla jsou prý na dobré cestě. Podle Muska je cílem vyvinout takový motor, který se neopotřebuje nikdy. Milion najetých mil tak zřejmě není definitivní hranice, na které by se Musk chtěl zastavit.

Nahoru