menuMENUHledat

Musk plánuje postavit další Gigafactory po celém světě

04.08.2016 15:36 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk plánuje postavit další Gigafactory po celém světě

Tesla Gigafactory byla minulý týden oficiálně představena světu. Elon Musk má ale jasnou vizi. A ta zahrnuje další továrny Tesla po celém světě.

Gigafactory v Indii nebo Evropě?

Postup společnosti Tesla a nárůst jejích fanoušků je zjevný. Tesla se rozšířila do obecného povědomí a s elektromobily musí počítat všechny velké automobilky. Příznivci elektromobility jásají. To ale znamená intenzivnější výrobu vozů. A také baterií.

Musk už uspíšil plány stavby Gigafactory 1, jak to šlo. Navíc se Tesla zavázala, že sníží cenu výroby baterií o 30 %. I to je důvod, proč je nová Gigafactory tak blízko továrně ve Fremontu. Minimalizují se tak zbytečné náklady na dopravu. To ale není vše.

Během pátečního představení Gigafactory zmínil Musk možnost stavby dalších gigatováren. Podle potřeby trhu hodlá stavět v Evropě, Indii, Číně. Jednoduše tam, kde bude poptávka dost silná. Dále dodal:

 „Tam, kde jsou poplatky za dopravu opravdu vysoké, bude třeba jít nižší ceně naproti. Alespoň tak, že bude Gigafactory na stejném kontinentu.“

Kdy by mělo ke stavbě nových továren Tesla dojít? Pravděpodobně ne v následujích několika letech. Ale Elon už několik svých plánů kolem výstavby Gigafactory 1 posunul. Takže dokud je v čele Tesly on, bude to spíš dříve, než později.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru