menuMENUHledat

Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech

17.03.2016 07:00
Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech

Jak vypadá cesta Teslou na autosalon v Ženevě? Přečtěte si reportáž od Dominiky Danosové.

Je 3. března, první den ženevského autosalonu, a můj kolega a CEO společnosti ELECTRIC PARK, Dominik, se společně se svou přítelkyní vydává na proslulý autosalon do Švýcarska. Ve 4:24 od nich dostávám první zprávu – právě vyjeli. V tu chvíli mi pochopitelně není vůbec líto, že se cesty neúčastním! Což se ale hned po prvním telefonátu radikálně změní!

Elektrický nákladní vůz na scéně!

Bílá Tesla Model S 85 zrovna stojí na Superchargeru v německém Sulz-Vöhringenu a Dominik mě informuje o nenadálých událostech, které se právě na německé nabíjecí stanici odehrávají.

„Představ si, že nějaký německý kamioňák se s tím svým monstrózním krámem postavil napříč před Tesly napojené na Superchargery a znemožňuje nám tak odjezd z nabíječky!“

Vysvětlení téhle zvláštní situace přichází brzy a je velmi… milé. Když už pár majitelů Tesel začalo být z nastalé situace nervózní, vystoupili ze svých vozů a šli poprosit řidiče kamionu, aby laskavě odjel. V tu chvíli si ale všichni všimli neobvyklého zvuku, které nastartovaný nákladní vůz vyluzoval. Přesněji řečeno zvuku, který nevyluzoval. Neexistující zvuk motoru.

Ukázalo se, že celé tohle divadlo je zvláštní reklamní kampaní společnosti IVECO, která tímto způsobem představuje fanouškům elektromobility svůj plně elektrický nákladní vůz. Modré elektromobilní barvy kamionu, technické parametry na boční straně a v neposlední řadě bodrý německý řidič tohoto elektrického velikána dali pospíchajícím Teslákům zapomenout na jejich spěch. Všichni se sice neplánovaně, zato ale s velkým nadšením pobavením, šli se svým obřím elektropřítelem seznámit.

Zkrátka v případě fandů elektromobilů se i neplánovaná delší zastávka na Superchargeru může proměnit v super zážitek! 

Nahoru