menuMENUHledat

Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech 2. díl

24.03.2016 07:00
Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech 2. díl

Přečtěte si druhou část reportáže o cestě Teslou S na autosalon v Ženevě. Během zastávky v Curychu se Dominik s přítelkyní chtěli porozhlédnout po centru města. Dominik, jako zkušený motorista, si ve svém chytrém telefonu našel vhodný parkovací dům, který by měl být zárukou snadného parkování. Nebyl. Dominik si vždy záměrně vyhledává novější parkovací domy kvůli šířce parkovacích míst. Ukázalo se, že tato taktika byla tentokrát zbytečná, protože pakrovací místa byla extrémně malá.

Tesla Model S

Zabral tedy s Teslou dvě parkovací místa a doufal, že ho nikdo neodtáhne. Což je prý taktika, kterou údajně volí většina Švýcarů, jak mu vysvětlil místní bonviván, který se svým eSkem zaparkoval na dvou místech hned vedle Dominikovy Tesly.

Cestovní dobrodružství pokračovalo druhý den ráno. V pět hodin ráno – telefon. Mžourám na displej – Dominik:

„Zamrzla nám Tesla!“

Fíííha! Večer pršelo a taky mírně sněžilo, v noci pak mrzlo a Dominik, bohužel ke své smůle, zapomněl využit aplikace My Tesla sloužící jako dálkové ovládání vozu a vytopit si ji dřív, než se k ní vydal. Tak se stalo, že jeho přítelkyně na místo spolujezdce lezla přes místo řidiče, poněvadž jiné dveře se jim otevřít nepodařilo.

Dvě zastávky u Superchargerů a pak už Model X

Tedy vlastně podařilo! Dveře předního kufru. Ty se jim ale zase následně nepodařilo vůbec zavřít, takže zhruba padesát kilometrů jeli místo v Tesle v kusu ledu a s otevřeným kufrem. Na to, že jim údajně ze startu nechtěly vyjet ani kliky zrcátka se také odmítala odklopit, načež je po složitém logistickém postupu zdárně zprovoznili, se jim ale podařilo vyjet v rozumném čase a i se dvěma zastávkami na Superchargerech dokonce dorazit na autosalon už před dvanáctou.

Jako běžní návštěvníci veletrhu se zde setkali s našimi rakouskými kolegy a společně se vydali na obhlídku místa. Už po prvních pár desítkách minut na autosalonu mi od nich dorazila fotografie, na které si nadšená dvojice spokojeně hověla v úchvatné Tesle Model X! Věřím, že tenhle pocit za všechny ty příhody po cestě stál!

Nahoru