menuMENUHledat

Solární panely Tesla jsou k vidění i v showroomech

30.06.2017 08:52 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Solární panely Tesla jsou k vidění i v showroomech

Tesla začala oficiálně prodávat značkové solární panely ve vybraných prodejnách. Na Instagramu se objevily fotografie ukazující nejnovější nízkoprofilové panely připevněné v showroomu ve Washingtonu, které si mohou zákazníci prohlédnout, zjistit detailní informace a případně produkt rovnou i objednat. Co to pro Teslu znamená?

Sloučení Tesla a SolarCity se blíží ke konečné fázi

Tesla a její odnož se solárními produkty by ráda expandovala do celého světa. Solární střecha vzbudila široký ohlas a Tesla už testuje způsob, jak nejlépe prodávat panely nejen lokálně, ale i za vodou. Solar Roof je na internetových stránkách společnosti dostupná i pro cizince, s její instalací to však nebude tak snadné. Američané by měli mít objednané panely nainstalované do dvou měsíců. Zákazníci mimo USA si musí počkat minimálně rok od objednávky a složení depositu 1000 USD. Tesla už také začala školit pokrývače, aby panely uměli správně položit, aniž by je poškodili.

Ke spojení TeslySolarCity došlo v loňském roce, kdy Tesla odkoupila SolarCity za 2.6 miliard USD. Elon Musk tento krok zdůvodňoval především svým plánem dodávat vše: od možnosti zachycování solární energie, přes její uchovávání až po využití v elektromobilech. Začlenění produktů SolarCity do nabídky Tesly je jedním z posledních kroků, jak obě dříve samostatné společnosti sloučit.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru