menuMENUHledat

SpaceX má za sebou úspěšný let s opětovně použitou lodí Dragon

05.06.2017 09:54 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
SpaceX má za sebou úspěšný let s opětovně použitou lodí Dragon

SpaceX pokořila další mezník. Loď Dragon opětovně vyrazila k Mezinárodní vesmírné stanici, první stupeň rakety Falcon 9 mezitím znovu úspěšně přistál na Zemi.


Falcon 9 úspěšně přistála, loď Dragon pokračuje na ISS

Společnost SpaceX má za sebou několik úspěšných přistání s raketami a možností jejich následného využití. Právě k takové akci došlo v minulém týdnu v Kennedyho vesmírném středisku. Šlo o raketu Falcon 9, která měla vynést na orbitu loď Drago při zásobovacím letu s cílem na Mezinárodní vesmírné stanici. Takové lety už samozřejmě společnost podnikla.

Tento byl ale speciální především proto, že Falcon 9 i s kapslí Dragon už tento let podnikli před třemi lety. SpaceX se tak podařilo opětovně využít nejen první stupeň rakety, ale také samotnou loď. První stupeň Falcon 9 následně opětovně úspěšně přistál.

Druhá verze Dragon bude přepravovat i lidi

Mise s názvem CRS-11 je součástí programu podporovaného NASA. Jednalo se o jedenáctý let v řadě, jejich účelem je transport nákladu na a z Meznárodní vesmírné stanice. Tento poslední úspěch první generace lodi Dragon je mostem k vývoji Dragon v2. Ta už by měla přepravovat kromé nákladu i pasažéry.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru