menuMENUHledat

SpaceX vynese do vesmíru další satelit, jedná se o 3. let během 9 dní

27.06.2017 09:35 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
SpaceX vynese do vesmíru další satelit, jedná se o 3. let během 9 dní

Společnost SpaceX si naplánovala další start, tentokrát vynese do vesmíru družici Intelsat 35e. Jedná se o třetí let během 9 dní.


Nejnovější start rakety Falcon 9 byl naplánoval na 2. července. Raketoplán by měl vynést na orbitu satelit Intelsat 35e. Tuto informaci oficiálně potvrdila společnost Intelsat pro deník Florida Today.

Falcon 9 zvládá opětovné přistání bez větších komplikací

Před dvěma dny vynesl opětovně použitý Falcon 9 na geostacionární dráhu satelit BulgariaSat-1. Jedná se o druhý satelit, který Bulharsko do vesmíru vyslalo a zároveň první komunikační. První stupeň rakety následně znovu úspěšně přistál na zem, ačkoliv přistání bylo trochu tvrdší a ne na střed podložky, jak bylo naplánováno. Plánovaný start provázely mírné obtíže, a proto byl let přeložen z pondělí na pátek. Předpokládalo se, že stejný osud stihne i družici Intelsat 35e, jejíž původní start se měl odehrát 1. července.

SpaceX se ale podařilo vše připravit, Falcon 9 tedy podle plánu znovu odstartuje 2. července. V devíti dnech tak SpaceX plánuje uskutečnit už třetí start, k satelitům BulgariaSat-1 a Intelsat 35e se připojila zásobovací mise lodi Dragon.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru