menuMENUHledat

SpaceX vynese do vesmíru smrtící bakterii

07.02.2017 10:40 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
SpaceX vynese do vesmíru smrtící bakterii

Smrtící bakterie, v češtině přezdívaná jako “superbakterie” (z anglického Superbug) si vysloužila své místo na následující misi SpaceX.

Bakterie bude zkoumána na Mezinárodní vesmírné stanici

NASA ve spolupráci s Centrem pro rozvoj vědy ve vesmíru (CASIS) startují výzkum, kdy SpaceX vynese smrtící patogen na Mezinárodní stanici. Experiment se smrtící bakterií bude probíhat v téměř nulové gravitaci. Zcela odlišné prostředí, než můžeme zajistit na zemi, by mohlo pomoci zjistit, jak bakterie mutuje a zkoumat, zda dojde k reakcím, které v našem prostředí nebyly možné. Konkrétně se jedná o Methicilin-rezistentní zlatý stafylokok, bakterii zodpovědnou za mnohé infekce jak u lidí, tak u zvířat.

Výzkum povede vědkyně zabývající se nanobiofyzikou

Mikrogravitační studie na Mezinárodní vesmírné stanici povede Dr. Anita Goel, která je světově uznávaným odborníkem a průkopníkem ve vznikajícím oboru nanobiofyziky. Tedy křižovatkou fyziky, nanotechnologie a biomedicíny. Její konkrétní oblast zájmu jsou otevřené systémy, jejich život a provázanost s prostředím.

Goelová a její tým bude zkoumat, jak se MRSA mění a mutuje. Dále chtějí předvídat, jak tyto přeměny mohou fungovat na Zemi. Výsledky jejich zkoumání by měly přinést uspokojivé výsledky v boji proti budoucím kmenům bakterie.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru