menuMENUHledat

Tesla Gigafactory 2 začne s výrobou solárních panelů během léta

24.05.2017 07:29 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla Gigafactory 2 začne s výrobou solárních panelů během léta

Tesla se připravuje na výrobu tradičních solárních panelů ve své Gigafactory 2 v New Yorku. Zároveň začne s produkcí panelů pro Tesla Solar Roof.


Solární panely v New Yorku, Buffalu i Fremontu

Tesla Energy momentálně představuje čtvrtinu národního trhu se solárními panely v USA. Současně vyrábí solární panely v továrně Buffalo a v New Yorku. Nejnovější nabídku panelů pro solární střechu Tesla Solar Roof by měla ze začátku uspokojit továrna ve Fremontu a následně Gigafactory 2 v New Yorku. U té společnost předpokládá, že časem ponese dominantní část výroby.

Elon Musk se během konferenčních hovorů zmínil, že výrobu panelů pro Tesla Solar Roof očekává jako pozvolný proces, který nebude bez obtíží. Společnost udává životnost panelů v rozhraní mezi 15-50 lety. Solární panely budou nejprve distribuovány do Kalifornie, s rozšířením na další trhy se počítá až v následných krocích.

Díky těmto plánům vytvoří Tesla 500 nových pracovních míst a dalších 1000 administrativníchprodejních pozic v oblasti. Partner Tesly, Panasonic, už teď nabízí 14 volných míst v Buffalu. Společnost by chtěla začít s plnou výrobou do roku 2019.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru