menuMENUHledat

Tesla Model S: nejprodávanější elektromobil listopadu, jakou bude mít letos konkurenci?

04.01.2016 11:26 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com, teslamotors.com
Tesla Model S: nejprodávanější elektromobil listopadu, jakou bude mít letos konkurenci?

Znáte lepší způsob, jak se rozloučit se starým rokem, než oznámení, že Tesla Model S se stal nejprodávanějším elektromobilem v listopadu? (Samozřejmě kromě samotného Modelu S, co Vám doma určitě přistál v garáži od Ježíška.) InsideEVs uvedli na svých stránkách několik statistik, které dokazují, že Model S předběhl své dva nejbližší rivaly – Kandi Panda EV a BYD Tang.

Prodeje Nissanu LEAF prudce klesly po tom, co společnost představila nový model s prodlouženým dojezdem, který by měl přijít v letošním roce a zcela novou, druhou generaci vozů, kterou chystá na 2017.

Jak je na tom Tesla Model S prodejními čísly?

Zatím to vypadá, že Model S by mohl být i světový leader, co se týče prodejů za 2015. Výsledky posledního čtvrtletí by měla Tesla uveřejnit dnes, a tak budeme samozřejmě informace aktualizovat.

Podle dosavadních čísel se Tesly Model S prodalo asi o 600 kusů více než zmiňovaného Nissanu LEAF. Globální akciový analytik Trip Chowdhry říká, že tempo v továrně ve Fremontu je přímo šílené, koncem roku sjíždělo z výrobní linky tolik aut, na kolik vystačily dveře.

Všechny tyto dobré zprávy ale musíme trochu vrátit do reality. Tesla bude mít v roce 2016 co dělat. Kromě toho, že by jí měla čekat velká týmová posila – na svých stránkách inzeruje přes 1600 volných míst, přijde i konkurence.

Jak je na tom konkurence? Kdo by mohl Teslu ohrozit v roce 2016?

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru