menuMENUHledat

Tesla Model X: zkušenosti po dvou měsících

23.12.2015 07:00 | Autor: BP | Zdroj: blog.evandmore.com
Tesla Model X: zkušenosti po dvou měsících

Mark Templeton, výkonný ředitel Citrix Systems a stejně tak oddaný fanoušek vozů Tesla, má už dva měsíce doma svůj Tesla Model X. Jaké jsou zážitky s nejbezpečnějším SUV na světě?

Tesla Model X s výrobním číslem 3

Mark Templeton je opravdu velký fanda vozů Tesla a elektromobility obecně. Vlastní nejen Roadster VIN 16 a Model S VIN 20, ale také Tesla Model X VIN 3. O svých vozech říká, že jsou to nejspolehlivější a nejbezvanější auta, co viděl. Což je celkem velký kompliment na to, že obrdžel jedny z prvních vyrobených vozů vůbec.

Předání Modelu X probíhalo za asistence týmu Tesla, které Mark velice chválil za profesionalitu i ochotu odpovídat na možná přebytečné dotazy. S Teslou mohl rovnou odjet, a tak bylo možné rovnou vyzkoušet řízení v Kalifornii před tím, než byl vůz dopraven na Floridu. Rozmístění Superchargerů v Kaliforii je ukázkové. Navíc každý majitel elektromobilu, kterého potkáte, je zásoben skvělými historkami a zážitky a samozřejmě cestovatelskými radami.

Neuvěřitelný prostor, ohromující zrychlení

Templeton přiznává, že Model X mu vyhovuje mnohem více, než Model S. Ve světě konvenčních pohonů si nemůže vynachválit Porsche zCayenne. Multi-funkčnost Modelu X je ale naprosto ohromující. Neuvěřitelný prostor, hluboký kufr, třetí řada sedadel, která rozšíří SUV na kapacitu dodávky. Kombinací těchto faktorů získají pasažéři mnohem více pohodlí a nic z toho přitom není na škodu ani designu, ani funkčnosti.

Vzhledem k tomu, že má Mark vůz pořadového čísla VIN 3, očekává sem tam nějaké mouchy. Zatím postřehl, že se Falcon Wings dveře občas na chvíli zastaví, když se otevírají. Druhým dechem ale mluví o Ludicrous Mode a ohromujícím zrychlení Modelu X. Čistém, plynulém – prostě čistá radost.

Zdroj: blog.evandmore.com

Nahoru