menuMENUHledat

Tesla odhalila druhou část tajného plánu! Autonomní a elektrická budoucnost přichází

21.07.2016 08:32 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla odhalila druhou část tajného plánu! Autonomní a elektrická budoucnost přichází

Trvalo to o trochu déle, než se slibovalo, ale druhá část Master plánu Tesla byla konečně odhalena! V krátké verzi:

  • Vytvořit ohromující solární panely s integrovanou bateriíí
  • Rozšířit výrobu elektrických dopravních prostředků do všech segmentů
  • Vyvinout samořídící technologii, která bude 10x bezpečnější než manuální řízení
  • Zajistit, aby Vám auto vracelo peníze, zatímco ho nepoužíváte

Jedna objednávka, jedna instalace, jeden servisní kontakt, jedna telefonní aplikace

První bod plánu není žádným překvapením. Minulý měsíc podala Tesla návrh, že koupí SolarCity za 2,8 miliardy dolarů. Tento týden začala adresa teslamotors.com přesměrovávat návštěvníky na tesla.com. Tesla se i tímto krokem chce přiblížit cílu stát se všestrannou společností, a ne pouze automobilkou.

Musk na toto téma reagoval následovně:

„Vytvořit hladce fungující a dobře vypadající produkt se solární střechou a bateriemi, který funguje tak, jak je. A pak ho rozšířit po světě. Jedna objednávka, jedna instalace, jeden servisní kontakt, jedna telefonní aplikace.“

Druhá část plánu Tesla zahrnuje nové formy přepravy – nákladní auta a veřejnou dopravu, kterou budou využívat tisíce lidí.

Přivítejte elektrické, autonomní zítřky

Třetí bod plánu má za úkol jediné: eliminovat každoroční neštěstí na dálnicích. Vzhledem k nedávným nehodám s autonomním systémem Autopilot, Musk vydal i několik oficiálních prohlášení:

„Autopilot je ve fázi beta. To znamená, že se systém bude neustále zlepšovat. Z bezpečnostních důvodů je systém vždy ve výchozím nastavení vypnutý. Jakmile se jednou dostaneme do bodu, kdy bude Autopilot 10x bezpečnější než je průměr nejbezpečnějších aut na americkém trhu, tuto nálepku odstraníme.“

A konečně poslední bod. Musk říká, že typický uživatel používá auto méně než 10 % svého času. Jakmile bude jednou autonomní systém hotový, budou lidé schopní auta sdílet. Tím se jim částečně vykompenzuje částka, kterou za auto vynaložili.

Takže tady to je. Odvážný nový plán, který má za úkol přenést Teslu do světlejších, zcela elektrických, zcela autonomních zítřků. My držíme palce!


zdroj: tesla, This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru