menuMENUHledat

Tesla v praxi XIX: 17letý kluk si vydělal na Teslu – jak?

11.05.2016 18:13 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com
Tesla v praxi XIX: 17letý kluk si vydělal na Teslu – jak?

Po celé dětství byl fotbal velkou součástí mého života. Začal jsem hrát, když mi byly tři. Tenkrát mě objevil trenér mého bratra a vzal si mě do parády. Jak jsem se zlepšoval, vzali mě do týmu starších kluků. Můj táta strávil desítky hodin řízením do vedlejších států.

Neštěstí udeřilo na začátku sezony, když mi bylo 12. Zrovna jsem se zotavil ze zlomeniny chodidla, kterou jsem si způsobil na fotbalovém tréninku. Snažil jsem se odehrát míč na volej, ten mě udeřil do nohy a přerazil mi několik kostí. Byl jsem vyřazený na celou sezónu. Úplně mě to zničilo.

Jak zbohatnout

Noha vězela v sádře, nebylo moc věcí, které bych mohl dělat. Sednul jsem si k počítači a spřádal svou budoucnost. Existovalo tolik věcí, které jsem toužil dělat: na špičce seznamu bylo létání s rogalem, ale lekce stály tisíce dolarů, které jsem neměl. Udělal jsem, co by udělal každý správný 12letý kluk moderního. Vygooglil jsem bájné heslo “Jak zbohatnout”.

Osmý výsledek zobrazil webovou stránku popisující základy investování s akciemi a známého úspěšného akcionáře Warrena Buffetta. Mumlas jsem si pod vousy: „Tohle by mohlo fungovat.“ A tak jsem trávil každou volnou chvíli nově nabytého času studováním akcií, investicí a celého online obchodního světa. Hledal jsem potencionálně úspěšné společnosti. A tak jsem objevil Teslu, Solar City a Elona Muska.

Investoval jsem celoživotní úspory do Tesly, Solar City a SpaceX

Začal jsem podsouvat nápad s investováním rodičům. Zpočátku byli skeptičtí. Vlastně se není moc čemu divit. Bylo mi pouze 13. Ale po několika měsících neustálého přesvědčování a navršování dalších a dalších informací rodiče povolili. Všechno o čem jsem v té době mluvil se točilo kolem Tesly, Solar City, SpaceX a samozřejmě Elona Muska.

Otevřel jsem si svůj E-Trade účet a investoval celoživotní úspory do Tesly. Bylo to v roce 2013, ještě předtím než se Tesla i ostatní Muskovy společnosti dostaly do obecného povědomí na Wall Street. Mamku úspěch ohromil natolik, že mi dovolila otevřít účet na ní a dala mi nad ním plnou kontrolu.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru