menuMENUHledat

Tesla v praxi XIX: 17letý kluk si vydělal na Teslu – jak?

11.05.2016 18:13 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com

Mise: Model S

Když jsem začal řídit, rodina začala probírat, jaký si pořídíme další vůz. Jak bylo rodinným zvykem, měl jsem řídit nejstarší ze všech aut, abych ho dorazil. Volba padla na matky otlučený minivan. Moje máma si myslela, že potřebuje nový, táta si myslel, že potřebuje SUV jako má on, já si byl jistý, že si musí pořídit Tesla Model S.

Nápad koupit auto za 100 tisíc dolarů byl samozřejmě rovnou smeten ze stolu. A tak jsem uzavřel s matkou dohodu: Pokud vydělám dost peněz investicemi v akciích, pořídíme si Model S. Argumentoval jsem tím, že pokud ty peníze vydělám sám stranou, reálně jí to vážně nebude nic stát. Souhlasila. Byl jsem jako v tranzu. Dal jsem se rovnou do práce.

Dokázal jsem to!

V dubnu 2015 jsem přišel za matkou:

„Čau, mami! Jen jsem ti chtěl říct, že jsem vydělal dost peněz na tvém účtu. Teď si můžeme koupit Model S!“

Byla neuvěřitelně překvapená a zdráhala se, jak to vysvětlí tátovi. Ale dohoda je dohoda. V květnu po mých zkouškách jsme si udělali výlet do Minneapolis na testovací jízdu s Modelem S. Zaměstnanci v tamním storu jsou skvělí lidé. Libby Sullivan a Nathan Cummings se o mě vážně zajímali a nikdo mi nepředhazoval, že je mi teprve 16.

Představujeme vám Alfréda

V červnu 2015 nám dovezli Alfréda (ano, stejné jméno jako měl Batmanův majordomus). Interiér má barvu jako černé piano, což se hodí, protože já, máma i mí bratři hrajeme na piano. Ačkoliv jsem oficiálně na střední, můžu navštěvovat i University of Wisconsin-La Crosse díky speciálnímu stipendijnímu programu. Dojíždím tam 45 mil. S mámou jsme se dohodli, že ten, kdo jezdí delší vzdálenost, bude jezdit s Alfrédem. Protože je to nejbezpečnější auto, které máme. Skvělá zpráva je, že matka to má do práce jen 2 míle.

Rozhodl jsem se, že jakmile překonám na investičním účtě další milion, pořídíme si druhý Tesla Model S.

Máma souhlasila.

Nahoru