menuMENUHledat

Výbuch rakety SpaceX mohlo podle Muska způsobit „něco jiného”

13.09.2016 11:34 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Výbuch rakety SpaceX mohlo podle Muska způsobit „něco jiného”

V nedávné době došlo k výbuchu rakety Falcon 9 společnosti SpaceX. Raketa explodovala během cvičného testu na letecké stanici Cape Canareval na Floridě. Výbuch zničil i satelit za 200 milionů dolarů, který patřil společnosti Facebook. Zařízení mělo přinést vysoko-rychlostní internet do nejzazších části subsaharské Afriky.

Výbuch mohla způsobit nádrž kapalného kyslíku

Vyšetřování výbuchu Falcon 9 neustále probíhá a Elon Musk o něm čile informuje na svém twitterovém účtu. Podle prvotních předpokladů byla zdrojem exploze nádrž s kapalným kyslíkem. Musk ale dodává, že motory nebyly ve chvíli výbuchu spuštěny, tudíž se nikde nevyskytoval zjevný zdroj tepla.

V dalším tweetu dodal záhadnou informaci, že nehodu mohlo způsobit „něco jiného”. Na videu, které bylo zveřejněno v minulém týdnu lze těsně před výbuchem spatřit miniaturní letící objekt, který se pohybuje směrem k raketě. Konspirační teorie se samozřejmě rozběhly naplno, na fórech se můžeme dočíst, že mohlo jít o sabotáž a výbuch mohl způsobit projektil.

Musk považuje selhání za největší za posledních 14 let

V další krátké zprávě se Musk pouze zmínil o tom, že se „snaží pochopit krátký tichý zvuk nárazu těsně předtím, než z rakety vystřelila ohnivá koule“.

Musk své úvahy nad příčinou exploze “něčím jiným” dále nerozvedl a vyšetřování ještě není u konce. Podle něj ale jde o jedno z nejsložitějších a největších selhání za posledních 14 let.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru