menuMENUHledat

Vývoj náklaďáku Tesla Semi dostal na starost Jerome Guillen, který pracoval na Modelu S

21.07.2016 17:00
Vývoj náklaďáku Tesla Semi dostal na starost Jerome Guillen, který pracoval na Modelu S

Vývoj nákladních aut na elektrický pohon je v porovnání s osobními elektrickými vozy pořád poměrně pozadu. Tesla to chce ovšem napravit a hodlá veřejnosti představit svůj elektrický nákladní vůz Tesla Semi už příští rok.

Na starosti dostal tento úkol Jerome Guillen, který se v letech 2010 – 2013 podílel na vývoji Modelu S.

Krok Elona Muska postavit do čela týmu pracujícího na vývoji elektrického nákladního auta právě Jeroma Guillena je víc než logický. Před tím, než Guillen začal pracovat pro Teslu, byl totiž zaměstnán v Daimleru, kde měl na starosti divizi nákladních vozů včetně velmi úspěšného modelu Cascadia.

Elon Musk potvrdil, že vývoj vozu Tesla Semi je na samém počátku, nicméně že příští rok už Tesla bude mít veřejnosti, co ukázat.

Ohledně Tesla Semi se Elon Musk ve svém Master Planu vyjádřil následovně:

„Kromě osobních aut jsou tady potřeba další dva typy elektrických dopravních prostředků. Prvním jsou nákladní auta a druhým prostředky městské hromadné dopravy. Na obou už v Tesle pracujeme, i když jsou teprve v rané fázi vývoje. Věříme, že nákladní auto Tesla Semi dokáže snížit náklady na přepravu zboží a že navíc zvýší bezpečnost tohoto typu přepravy ...“

 

Nahoru