menuMENUHledat

Zákazníkům Tesly vadí problematické aktualizace. Musk však má řešení!

06.04.2018 09:00 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co, twitter.com, teslarati.com,
Zákazníkům Tesly vadí problematické aktualizace. Musk však má řešení!

Majitelé vozů Tesla by se měli dočkat funkce, která jim umožní požádat o nejnovější aktualizaci softwaru jejich vozu. Prozradil to Elon Musk na svém Twitteru v reakci na stížnost zklamaného zákazníka.


Aktualizace budící emoce

Pravidelné aktualizace softwaru vozů Tesla jsou jedním z hlavních es této společnosti. Tyto aktualizace jí umožnují neustále přidávat vozu nové schopnosti nebo vylepšovat ty stávající. Problémem však je, že na jednotlivé aktualizace musejí majitelé čekat někdy velice dlouho a není příliš jasné, kdy pro ně bude aktualizace dostupná.

Jaký algoritmus určuje, pro koho bude aktualizace dostupná a kdo si ještě musí počkat, je tak trochu záhadou, nicméně tento systém způsobuje, že někteří musí čekat na nový update skutečně dlouho. Příkladem může být nejnovější aktualizace systému Autopilot u Modelů S a X, kdy někteří majitelé vozů stále čekají na možnost updatu. Navíc se čekací doba může protáhnout natolik, že jsou některé aktualizace úplně přeskočeny.

Mezi majiteli vozů Tesla koluje fáma, že o aktualizaci je možné zažádat v momentě, kdy se automobil připojí k síti některého ze servisních středisek Tesly. A někdo dokonce tvrdí, že jakmile se Tesla připojí k jakékoliv Wi-Fi síti, bude prioritně určena k aktualizaci. Tyto spekulace však nebyly potvrzeny.

Požádejte o update

Celá tato problematika bude nejspíše brzy vyřešená. Včera totiž přistála Elonu Muskovi na Twitteru stížnost od jednoho z majitelů vozu Tesla, který prohlásil, že strávil hodinu hledáním nového easter eggu automobilu, kvůli Muskovu předchozímu odkazu na Twitteru. Co je ovšem důležitější, přidal i komentář, že se pokoušel požádat o aktualizaci kvůli novému updatu navigace a jejích map, ovšem neúspěšně.

We will add a feature to allow request of latest software version

— Elon Musk (@elonmusk) 5. dubna 2018

Na to Elon Musk zareagoval jednoduchou větou, ve které tomuto uživateli odpověděl, že Tesla přidá funkci umožňující žádost o update na poslední verzi softwaru.

Tuto zprávu přijali fanoušci s velkým nadšením, jelikož v současné době není možné aktualizaci takto přímo vyžádat. Majitelé vozů by díky tomu měli mnohem větší kontrolu nad aktualizacemi automobilu, což by rozhodně přispělo k zákaznické spokojenosti. Nechme se tedy překvapit, zda Musk svůj slib dodrží, a zda takováto funkce skutečně něčemu pomůže.

Nejnovější aktualizace

Poslední aktualizace modelů Tesla přinesly především vylepšený systém Autopilot pro Model S a X a v současné době probíhá update navigačního systému vozů Tesla, který by měl přinést mnohem pohodlnější cestování.

Kromě toho Tesla začala přidávat do nově vyrobených Modelů S a X výkonnější MCU s rychlejším procesorem, který výrazně zrychlil obrazovku vozů. Procesor x86_64 poskytuje mnohem hladší a příjemnější ovládání než starý čip NVIDIA Tegra-3. Majitelé vozů vybavených starším typem procesoru dostanou možnost vyměnit jej za výkonnější verzi. I přesto je však pro NVIDII připravována nová aktualizace, která by měla zlepšit odezvu a rychlost obrazovky i spolu s médii.

Nahoru