menuMENUHledat

38 tisíc rezervací na Powerwall – i Musk byl překvapený

19.05.2015 16:11 | Autor: BP | Zdroj: cleantechnica.com
38 tisíc rezervací na Powerwall – i Musk byl překvapený

Společnost Tesla Motors zveřejnila výsledky za první čtvrtletí roku 2015. Nejen fanoušky, kritiky, akcionáře, ale i samotného Elona Muska překvapily rekordní rezervace na nové super výkonné akumulátory PowerWall a PowerPack. Prozatím je jich přes 38 tisíc!

Elon Musk během konferenčního hovoru

Nejlépe to zřejmě celé vyjádřil právě Elon Musk během konferenčního hovoru. Přinášíme vám tedy parafrázi jeho slov:

Odezva byla ohromující. Vážně.. Šílená.. V časovém horizontu méně než týdne jsme měli 38 tisíc rezervací na PowerWall a 2 500 na PowerPack. Je třeba zahrnout to, že PowerPack byl navržen pro velké společnosti, výrobní haly a tak dále, prostě pro těžký průmysl. A to znamená spoustu práce. Takže vlastně rezervace na PowerPack je jako 10 Powerpacků k instalaci. To znamená, že když máme rezervaci na 2 500, je to vlastně jako 25 tisíc Powerpacků.

Stejně tak u PowerWall předpokládáme, že průměrné číslo je asi 1,5krát až dvakrát víc na instalaci. Takže když máme přes 30 tisíc rezervací, je to pro nás aktuální práce spíš na 50 až 60 tisíc kusů.

Vlastně si myslím, že moc neexistuje způsob, jak bychom mohli uspokojit letošní poptávku, jsme úplně vyprodaní, i když ta technologie se má vydávat až v polovině dalšího roku. A my máme všechno pryč během prvního týdne. To je prostě šílené.

Máme asi 2 500 žádostí od společností, které chtějí distribuovat nebo instalovat PowerWall nebo PowerPack. Nemůžeme jim ani odpovědět. Musíme nejdřív nějak vytřídit ty, kteří chtějí být distributory. Je to kolotoč.

Nahoru