menuMENUHledat

Maserati míří na elektrickou notu

02.08.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Maserati míří na elektrickou notu

Italský výrobce závodních a sportovních vozů Maserati zamíří na trh s elektrickými vozy. Od roku 2019 hodlá zaplavit konkurenci elektromotory.


Maserati zaútočí s elektrickými i hybridními luxusními vozy

Autocar informoval, že kromě Volva se na dráhu elektrických dopravních prostředků pustí také Maserati. Společnost, která je součástí koncernu Fiat, se rozhodla připojit k momentálně modernímu trendu, který hýbe automobilovým světem. A novou módou je, zdá se, elektromobilita. Giganti jako BMW, Volkswagen nebo již zmiňované Volvo učiňují obdobná prohlášení, která je do budoucna zavazují k příklonu k elektrickým vozům.

Sergio Marchionne, mluvčí značky Fiat Chrysler, uveřejnil ve svém prohlášení, že do roku 2019 chystá Maserati novou nabídku elektrickýchhybridních vozů. První elektromobil je naplánovaný na rok 2020 a bude vycházet z Alfieri konceptu: dvoumístný sporťák. V mezidobí chce společnost hybridizovat většinu stávajících modelů.

Míří Maserati za Teslou?

Maserati je známá především pro své luxusní vozy. Jejich příslib příklonu k elektromobilitě znamená, že se chystá na dráhu Tesly v segmentu lxusních elektrických vozů. Tedy pole, kudy Tesla prorazila. Ačkoliv právě tento aspekt odlišuje Teslu od konkurence elektromobilů značek BMW nebo Chevrolet. Jistě, kapacita baterie, potřebný dojezd, rozšířená síť Superchargerů, to je jedna věc. Ale to, že se jedná o deisgnově vychytané luxusní auto, představuje pomyslou třešničku na dortu, pro kterou automobilku její zákazníci vyzdvihují.

Právě teď zaútočila Tesla na trh s luxusními elektrickými vozy s uvedením Modelu 3. Jestli obstojí tak, jak Elon Musk sliboval, ukážou následující měsíce a dodržení výrobních čísel.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru