menuMENUHledat

Model 3 bude využívat stejnou technologii skla jako solární střecha

03.11.2016 19:31 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Model 3 bude využívat stejnou technologii skla jako solární střecha

Během posledního konferenčního hovoru Elon Musk oznámil, že Tesla hodlá při výrobě Modelu 3 využít také něco z nových technologií použitých na solární střechu.

Novou skupinu vývoje Tesla Glass tvoří velice významní lidé

Zatímco Musk hýřil při představování solární střechy, zmínil i založení nové divize, která se bude zabývat právě využitím technologií na bázi skla. Během hovoru pak Elon dodal:

„Pro případ, že to nebylo během představení dost jasné, Tesla vytvořila novou skupiny zabývající se technologií skla… S některými velice významnými lidmi.“

Nová divize je samozřejmě úzce zapojena do vývoje solární střechy. Ale stejně tak je možné najít spoustu potencionálních využití při výrobě aut. Tato technologie může být například začleněna do předního skla a zadního skla Modelu 3.

V místech, která jsou daleko od slunné Kalifornie, mají lidé často potíže se sněhem a námrazou. Tesla ale myslí i na takové případy.

Už u solární střechy se objevila informace, že bude vybavena rozmrazovacími prvky. Stejnou věc potvrdil i Elon Musk ve svém tweetu co se týče Modelu 3, kde dále zmínil, že romrazovací proces bude „velmi pozitivní pro síť“ a neměl by tedy mít negativní dopad na dojezd.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru