menuMENUHledat

Musk: Do kufru Modelu 3 se vejde i kolo!

07.04.2016 11:50 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk: Do kufru Modelu 3 se vejde i kolo!

Na Twitteru se od minulého čtvrtka objevují další podrobnosti o Modelu 3. Už víme, že bude mít dojezd cca 350 km, stovku zvládne pod 6 sekund, bude moct nabíjet a Superchargerů. V základu se počítá s pohonem zadních kol a případným rozšířením na dual motor za příplatek asi 5 tisíc dolarů. Rezervace Modelu 3 už dokonce překročily hranici 270 tisíc za první týden.

7 stop dlouhý surf nebo kolo? Žádný problém

Spoustu lidí protestuje proti typu karoserie – nelíbí se jim, že je auto v základu sedan a ne hatchaback. Otvor zavazadlového prostoru je prý moc malý. O kufru se zmínil i asi největší fanoušek Tesly, Bjørn Nyland z Norska, který vyhrál lístek na živé odhalení Modelu 3 během druhého refernčního programu.

Bjørn natočil video, ve kterém popisuje první postřehy ze zkušební jízdy s Modelem 3. Jeden z jeho komentářů je právě zaměřen na velikost kufru a jeho otevírání (čas 10:30 na videu níže). Elon Musk ale při odhalení Modelu 3 řekl, že se do auta vejde i 7 stop dlouhý surf!

V jednom tweetu fanoušek reagoval, že ale není surfař a potřeboval by do auta dát kolo. Musk reagoval, že do Modelu 3 se vejde i kolo! A rovnou vysvětlil, proč je design zavazadlového prostoru Modelu 3 navržen právě takto.

@CmaxVs Only way to get enough rear passenger headroom was to move the rear roof cross-car support beam. A bike will still fit no problem.

— Elon Musk (@elonmusk) 3. dubna 2016

Když se podíváte na střechu, jde o obrovský kus skla, který přechází od čelního skla až po zadní kufr. Designéři posunuli střední příčku Modelu 3 a celo-skleněná střecha navozuje velice vzdušný prostor. Tím se vytvořila i mnohem prostornější kabina pro pasažéry, a to i na zadních sedačkách.

Zbývá jen čekat, jestli fanoušci Muska vyprovokují k tomu, aby jim alespoň na videu demonstroval, že se do Modelu 3 skutečně vejde i kolo!

Bjørnovo video, kteér shrnuje představení Modelu 3:

Nahoru