menuMENUHledat

Tesla Model 3 je tu! Dojezd 350 km, přístup k Superchargeru a co dál?

01.04.2016 07:05 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com
Tesla Model 3 je tu! Dojezd 350 km, přístup k Superchargeru a co dál?

Tesla Model 3 byl konečně představen. 1.4. v 5:30 ráno našeho času ukázal Elon Musk světu elektromobil "pro masy". Model 3 má prozatím dojezd 350 km, vybavení k nabíjení u Superchargerů a cena startuje na 35 tisících dolarech (840 tisíc Kč). Co ještě víme?

115 tisíc rezervací za méně než den

S velkým stylem představil Elon Musk davu fanoušků v Hawthornu dlouho očekávaný Tesla Model 3. Na podium dorazily hned tři verze nového elektromobilu, překvapivě se jedná znovu o sedan.

Musk přišel na podium s pozdravem a otázkou: „Tak, co si myslíte?“. Nadšené publikum samozřejmě okamžitě zareagovalo. Šéf Tesly dále mluvil především o bezpečnosti vozu, která je pro společnost vždy prioritou a slíbil, že Model 3 získá pět hvězd ve všech kategoriích.

Tesla Model 3 má "střechu ze skla", masivní přední sklo plynule navazuje na střešní okno, které nabídne nejen neuvěřitelný výhled, ale také navodí pocit prostornosti (a vypadá velice efektně). Počet rezervací na nový Model 3 překročil za prvních 24 hodin hranici 115 tisíc.

Autopilot, nabíjení u Superchargeru, dojezd 350 km

Co se týče technických specifikací, Model 3 bude vybaven Autopilotem (z Muskova projevu nebylo úplně jednoznačné, zda všemi funkcemi nebo jen některými prvky), bude mít přístup k Superchargeru a očekávaný dojezd je prozatím 215 mil (asi 350 km). Zrychlení na stovku je zatím „za méně než šest sekund“. Podle Muskových slov ale chtějí tento údaj ještě vylepšit. Model 3 má kufr vepředu vzadu, díky posunutí předních sedaček a palubního panelu dopředu je uvnitř mnohem víc místa.

Model 3 by měl dorazit ke svým majitelům nejdříve na konci příštího roku! Prozatím jsme se nedozvěděli další podrobnosti. Musk ale už včera varoval, že dnešní představení je teprve první ze dvou. A že to druhé bude teprve stát za to. Každopádně Tesla ví, jak udržet fanoušky ve varu.

Uvedený Model 3 nebyl jen maketou, jak můžete vidět na videu níže. Někteří novináři měli dokonce možnost se po konci představení v autě projet.

Podívejte se na oficiální video z eventu:

Galerie k článku

model-3_muskmodel-3_11model-3_10model-3_9model-3_8model-3_7model-3_6model-3_5model-3_4model-3_3model-3_2
Nahoru