menuMENUHledat

Tesla připravuje auta se 100kWh baterií a Elon Musk rád peče sušenky

15.08.2016 15:32
Tesla připravuje auta se 100kWh baterií a Elon Musk rád peče sušenky

Dvě zprávy, které v uplynulých hodinách prolétly světem Tesla fanoušků jsou každá z úplně jiného soudku. Elon Musk se o víkendu ptal na Twitteru, zda má, nebo nemá péct sušenky. A díky regulačnímu úřadu v Nizozemsku jsme získali další indicii, která nasvědčuje tomu, že se chystají 100kWh baterie pro Teslu S a X. 

Elon peče

Díky tomu, že je Elon Musk hodně aktivní na sociálních sítích, víme leccos o jeho koníčcích, které na nich také často zmiňuje. Mimo jiné jsme se v poslední době dozvěděli třeba to, že rád hraje střílečku Overwatch. Počátkem roku se na Twitteru svěřil také s tím, že je fanouškem komediálního seriálu Nathan for You.

A teď v neděli jsme se díky Twitteru dozvěděli, že Musk rád peče. Na Twitteru se ptal následovně: Neděle ráno: péct či nepéct sušenky? To ani není otázka. Jednoznačně péct.

Pokud tedy pečení sušenek není krycí název pro nějakou jinou aktivitu související třeba se solární energií, vypadá to, že Elon Musk skutečně tráví nedělní rána s rukama v těstě na sušenky.

Chystá se 100kWh baterie

Druhá výrazná zpráva, která se netýká sušenek, ale vozů Tesla, mluví o tom, že s největší pravděpodobností Tesla brzy oficiálně představí 100kWh baterii pro modely S a X.

Nizozemský regulační úřad, který vydává certfikaci vozům Tesla pro EU provoz, totiž nedávno zveřejnil seznam schválených variant vozů Tesla. A mezi nimi se objevily názvy 100D100X. U varianty 100D je dokonce uveden dojezd 613 km. V reálném provozu to samozřejmě bude o něco méně, ale i tak by to znamenalo navýšení dojezdu někam přes 500 km.

Tesla se k těmto spekulacím zatím oficiálně nevyjádřila. 

Nahoru