menuMENUHledat

Tesla Redwood - novinka, která změní automobilový svět

06.02.2024 09:20 | Autor: Jarek Bubla
Tesla Redwood - novinka, která změní automobilový svět

Tesla v příštím roce konečně začne vyrábět elektromobil, který bude cenově dostupný a má šanci změnit automobilový svět.


Tesla Model Y se stal v roce 2023 nejprodávanějším vozem světa. Poprvé se tak jedná o elektromobil, navíc ve výrazně vyšší cenové kategorii než je pro světově nejprodávanější vůz typické. Co se stane až Tesla přijde s elektromobilem, který bude začínat na poloviční ceně?

Sériová výroba nového modelu má začít v polovině roku 2025. Cena elektromobilu by měla začínat na 25 tisících dolarech, u nás lze odhadovat cenu spíše okolo 600 tisíc Kč. Parametry i vzhled vozu jsou zatím neznámé. Můžeme jen spekulovat, že bude mít LFP baterii s využitelnou kapacitou okolo 45 kWh, což by zajistilo dojezd i přes 300 km. Vzhledem k velikosti vozu lze předpokládat, že spotřeba bude ještě nižší než u mimořádně efektivního Modelu 3 a může se při optimálních podmínkách přiblížit až k 10 kWh/100 km

Výroba bude zpočátku zahájena v texaské Gigafactory, ale počítá se i s berlínskou. Díky tomu bychom se i my mohli dočkat cenově dostupného modelu poměrně brzy.

 

Nahoru