menuMENUHledat

Z tiskových zpráv: více Superchargerů, rozšíření prodeje a novinky o Modelu 3

12.06.2015 08:57 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Z tiskových zpráv: více Superchargerů, rozšíření prodeje a novinky o Modelu 3

Elon Musk se nedávno sešel spolu s akcionáři Tesla Motors. A vyplynulo z toho několik podstatných novinek. Probíral se Model 3, rozšíření prodejů do Mexika, ale i inovace Superchargerů.

Superchargery dostanou nový kabel

Síť rychlo-dobíjecích stanic, které známe pod označením "Supercharger", se bude dál rozšiřovat. Přispěje tomu zajisté fakt, že prodeje vozů Tesla se posunou i do Mexika. Elon Musk oznámil, že konečným výsledkem bude pokrytí dobíjecí infrastrukturou celé severní Ameriky. To je pro nás sice trochu vzdálené, ale už brzy bychom se snad měli dočkat Superchargeru i u nás.

Elon Musk dále uvedl, že Superchargery budou mít nové kabely – ty minulé prý byly těžké a hůře ovladatelné. To se změní. Zmenší se váha a s kabelem se bude dát lépe manipulova. Musk také zdůraznil, že se společnost Tesla snaží, aby bylo co nejvíce dobíjecích stanic vybaveno solárními panely. Cílem je, aby zákazníci mohli dobíjet z toho největšího přírodního zdroje, který máme k dispozici – ze Slunce.

Otázka, která zůstala viset ve vzduchu je, zda se navýší i výkon Superchargerů? Na stole to leží především kvůli spekulacím o nové generaci baterií, které by měly mít větší kapacitu a mohly by být použity v brzké době přicházejícím Modelu X.

Model S 70D láme žebříčky oblíbenosti, prodeje rostou

Zpráva, která nás až tolik nepřekvapila, je, že Model S 70D je zatím neojblíbenější verzí Modelu S. Jen tak pro připomenutí, jedná se o sedan s výkonem 334 koní, pohonem čtyř kol dojezdem kolem 440 km. Více si o něm můžete přečíst v našem předchozím článku.

Růst prodeje během roku je momentálně asi 50 %, což si Tesla víceménně udržuje už od dvou posledních kvartálových zpráv. V několika rozhovorech se Musk nechal slyšet, že do roku 2020 by Tesla Motors měla prodávat až 500 tisíc aut za rok, za tento rok bylo dodáno kolem 50 tisíc elektromobilů.

Model 3: za příplatek pohon všech 4, Model X bude do 4 měsíců

Většina fanoušků Tesla momentálně vzhlíží s nadějí k období kolem září, kdy byl naplánován oficiální začátek dodávek Modelu X. Musk potvrdil, že by Tesla Motors měla začít dodávat elektrické SUV do čtyř měsíců.

Řeč byla ale také o Modelu 3, „dostupném modelu pro masy“. Ten bude mít pouze jeden elektromotor na zadní nápravě, což se dalo očekávat, vzhledem k tlačení ceny co nejvíc dolů. Co je ale dobrá zpráva, za příplatek bude možné dokoupit také variantu se dvěma elektromotory a pohonem všech čtyř kol. No, rozhodně se máme na co těšit.

Nahoru