menuMENUHledat

Bude Fiat konkurovat Modelu 3?

18.04.2016 11:55 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Bude Fiat konkurovat Modelu 3?

Sergio Marchionne, CEO společnosti FiatChrysler, uveřejnil minulý pátek na meetingu v Amsterdamu odvážné prohlášení. Nechal se slyšet, že jestli Tesla vážně vydělá na Modelu 3, Fiat postaví konkurenční vůz, který půjde na trh během jednoho roku. Odvážná slova na muže, který má pod palcem divizi Chrysler, která plánuje zastavit výrobu středního sedanu, nemyslíte?

Marchionne dále řekl, že Elona Muska má v nejvyšší úctě a dodal:

„Nejsem překvapený velkým počtem rezervací Modelu 3 – 400 tisíc a stále stoupají. Ale pak bude následovat tvrdá realita… Výroba aut, prodej a vydělávání peněz.“

Na konec si ještě přisadil:

„Když mi Elon ukáže, že to auto vydělává, okopíruji jejich vzorec, přidám italskou eleganci a dostanu ho na trh do 12 měsíců.“

Většina CEO automobilových společností je ve veřejných prohlášeních umírněná. Marchionne má ale reputaci, že si nebere servítky a z pusy vypustí, co ho napadne.

Klon Modelu 3 alá Alfa Romeo?

Před pár lety Marchionne prosil zákazníky, ať nekupují elektrický Fiat 500e, protože jeho společnost ztratí 14 tisíc dolarů na každém prodaném kusu. Na druhou stranu minulý týden pro Automotive News uvedl, že vidí Toyotu, Ford nebo Volkswagen jako potencionálního spojence pro FiatChrysler. (Jinými slovy Marchionne možná hledá někoho, kdo společnost koupí, dokud má ještě hodnotu.)

Obává se někdo z Tesly Marchionnových slov? Jestli ano, zatím to nedal znát. A jak se zamlouvá představa klonu Modelu 3 alá Alfa Romeo Vám?


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Fotografie "Fiat celebra Star Wars "Il Ritorno della Forza" con la 500e Stormtrooper" od "Automobile Italia" licenována pod CC BY 2.0.

Nahoru