menuMENUHledat

Tesla Model X: 7 vychytávek, které nesmíme opomenout

08.10.2015 09:09 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla Model X: 7 vychytávek, které nesmíme opomenout

Od představení Modelu X uplynul již týden, takže měli všichni přítomní u nás v redakci čas vše vydýchat. A nastává ta správná doba informovat o dalších vychytávkách, které jsme v návalu prvotního nadšení nestačili zmínit.

1) Falcon wings – výklopné dveře

Jasně, o speciálních dveřích, které se otevírají směrem vzhůru, už jsme psali. Tady, tady, no a také tady. Ale falcon wings mají vážně co do sebe. Kromě toho, že se dokážou otevřít v případě, že je kolem vozu pouze 30 cm místa, jsou nabité senzory. Ty hlídají prostor kolem, aby nedošlo k žádné kolizi.

Jedna z hlavních věcí, kterou Musk na předváděčce vypíchl je, že výklopné dveře mají čidla, která změří například výšku stropu v garáži. Takže se otevřou jen tak vysoko, aby se případně neodřely. :) (A nepoškodily.) Ještě poslední věc o falcon wings a pak už je necháme spát – jsou prostě cool.

2) Přední dveře vás sledují

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že výklopné dveře slíznou všechnu smetanu a přední ostrouhají, není tomu tak. Po odemčení auta totiž čidla v předních dveřích detekují, že se k nim blížíte a automaticky se otevřou. Jakmile si sednete, vualá, dveře se za vámi hezky pomalu zavřou.

3) Výhled jako v helikoptéře

Přáním vývojářského týmu Tesla Model X bylo, aby se řidič i spolujezdci mohli kochat co nejlepším výhledem. A přesně to se podařilo. Podle Elona Muska si výhled nejlépe užijete během nočních jízd.

4) 7 lidí a 2 kufry

Tesla Model X nabídne variantu sedmi, případně šesti míst. Sezení vypadá velice prostorně a pohodlně, jednoduchý design nechává vyniknout funkčnosti. Na předváděčce můžeme vidět také demonstraci zavazadlových prostorů. Kufr můžeme najít klasiky vzadu, ale také vepředu, protože elektromotoy jsou umístěné na pravé a levé nápravě. Díky tomu je z elegantního SUV téměř dodávka. Dost místa najdeme i pod sedačkami.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru