menuMENUHledat

Tesla Model X: recenze, 2. část

14.04.2016 10:23 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla Model X: recenze, 2. část

V minulém díle recenze Modelu X jsme psali o designu Modelu X, předním kufru a sedadlech. V druhé části si posvítíme na Falcon Wings dveře a maličkosti, kterých jsme si na první pohled nevšimli. Jaké jsou klady a zápory elektrického SUV?

Falcon Wings dveře

Než jsme se dostali k testovací jízdě, dostali jsme určité pokyny. Mezi ně patřilo použití tlačítek dveří pouze pro otevírání/ zavírání. Také nás upozornili, abychom dávali pozor, když do auta nastupujeme. Když totiž řidič v Modelu X sešlápne brzdový pedál, auto automaticky zavře přední dveře, což může překvapit vás i všechny kolem.

Tlačítko, které je umístěně na klikách, se nachází přímo ve středu. Takže když se náhodou trefíte na stranu, dveře se neotevřou. Jde o malé tlačítko pokryté dlouhým kusem chromu. Design se mi zdál chudý a neintuitivní. Navíc zmáčknout čudlík a nechat auto až se otevře samo, mi přišlo ze začátku roztomilé. Ke konci už to bylo trochu otravné.

Falcon Wings dveře oproti tomu fungují skvěle a kouzlo otevírání v úzkých parkovacích místech je ohromné.

Jako test jsem nechal jedny dveře, aby se otevřely, zatímco jsem stál v těsné blízkosti. Zajímalo mě, jestli senzory zaznamenají překážku zareagují. Čidla mě detekovala a dveře otevřela jen zčásti. Dobrá práce. Systém nepovolí další otevírání dveří, a to dokonce i když mu uhnete z cesty. Musíte vlézt na přední sedačky a podržet tlačítko otevírání, aby se zrušily varovné signály.

Zvláštnosti Modelu X

V Modelu X můžete najít spoustu maličkostí, které auto posunují na novou úroveň. Příjemný detail jsou například držáky na pití a USB port na zadních sedadlech. To by měl mít rozhodně Model S také!

Aktualizované ovládací prvky na 17” displeji jsou intuitivní a design se mi líbí. Je možné ovládat přední zadní část vozu odděleně, včetně vytápění a klimatizace.

Mít místo na zavazadla i pod prostřední řadou sedadel by se hodilo. Myslím, že nebude trvat dlouho a konkurenční vozy takový prostor mít budou.

Tesla použila dlouhé sluneční clony, které jsou zabudované do bočních sloupků Modelu X pokud se nepoužívají. V případě potřeby se vyklopí. Manipulace je ale celkem těžká, možná se časem ochodí.

Shrnutí: jaké jsou klady a zápory Modelu X?

Článek pokračuje na další straně.

Galerie k článku

model-x-front-interior-300x225model-x-rear-cupholders-300x225model-x-figured-ashmodel-x-floor-level-view
Nahoru