menuMENUHledat

Tesla začala doručovat PowerWall

11.01.2016 11:17 | Autor: BP | Zdroj: cleantechnica.com
Tesla začala doručovat PowerWall

Akumulátory Tesla PowerWall byly představeny už v loňském roce a rovnou se také začalo s jejich výrobou. V minulém týdnu se objevila zpráva, že první kusy PowerWall míří k zákazníkům.

Tesla PowerWall jsou vyrobeny a začínají se postupně expedovat

Řešení ukládání energie pro domácnosti, ale také velké firmy, představila Tesla už v roce 2015. Akumulátory Tesla PowerWallPowerPack rozpoutaly vlnu nadšení a rekordní počet rezervací překvapil i Elona Muska. (Šlo o více než 38 tisíc rezervací, se kterými se Tesla momentálně snaží popasovat.)

Khobi Brookly, ředitel celosvětové komunikace Tesla, uvedl, že první Tesla PowerWall jsou vyrobeny a začínají se postupně expedovat. Prozatím se na ně můžou těšit zákazníci v USA a Austrálii.

Dva modely: 7 kWh a 10 kWh

Akumulátory Tesla PowerWall vznikly s myšlenkou uchovávat přebytečnou solární energii pro pozdější využití. Řešení počítá primárně s využitím v domácnostech, pro větší společnosti, sklady a firmy je určen Tesla PowerPack, který má větší kapacitu a výkonnost. Akumulátory by se měly vyrábět v právě budované Gigafactory.

PowerWall je k dispozici ve dvou modelech: 7 kWh a 10 kWh. Cena za verzi 7kWh je 3 000 dolarů (přibližně 75 tisíc Kč) a za 10 kWh 3 500 dolarů (přibližně 87 tisíc dolarů). O evropském trhu zatím neproběhla žádná oficiální informace, budeme se muset zjevně počkat.

Nahoru