menuMENUHledat

Dvakrát měř, jednou řež – zachráněná Tesla nebo noční můra?

06.10.2014 19:02 | Zdroj: http://www.teslarati.com
Dvakrát měř, jednou řež – zachráněná Tesla nebo noční můra?

Peter Rutman ze San Diega zavětřil výhodnou koupi. Vůz jeho snů, Tesla Model S, byl v aukci nabízen za téměř poloviční cenu, než za kterou se prodává. Jednalo se o auto z limitované edice prodávané v předobjednávkách za 120 tisíc dolarů v plné výbavě. V aukci ho Rutman zakoupil za 50 tisíc dolarů, protože Tesla měla nabouraný předek po vážné nehodě.

Model S za půlku – v čem je problém?

Američan si spočítal, že její opravy ho vyjdou asi na 8 tisíc dolarů, kdo by tedy nekoupil limitovaný vůz budoucnosti za polovinu ceny? Bohužel byla celá věc mnohem komplikovanější. Jakmile totiž spustil ústřední počítač, zjistil, že se jedná o celou řadu problémů, na které sám nestačí. A že Tesla není pojízdná, dokud nekontaktuje přímo společnost, aby počítač znovu aktivovali.

Naštvaný Rutman se nechal slyšet: „Ten dokument, který chtěli, abych podepsal, vůbec neuvádí, jaké opravy jsou potřeba nebo jestli moje auto vůbec poběží. To auto si klidně můžou vzít. Můžou si dělat, co chtějí.“

Pro upřesnění – společnost chtěla, aby Rutman podepsal formulář, který by jim povolil udělat revizi a splnit potřebné bezpečnostní regule před tím, než auto znovu vypustí na silnice.

Vyjádření společnosti – bezpečnost je pro nás vším

Mluvčí Tesla Motors, Simon Sproule, uvedl: Bezpečnost je pro Teslu absolutní prioritou, v tom nehodláme dělat žádné kompromisy. Pan Rutman koupil vůz během aukce a bylo jasné, že je vážně poškozen v důsledku vážné nehody. Máme obavy, jestli je toto auto bezpečné, ale bohužel nám bylo zabráněno provést kontrolu vozidla, jelikož pan Rutman odmítl podepsat autorizační formulář ohledně inspekce. Tento dokument jasně říká, že máme právo kontrolovat vozidlo průběžně, aby i nadále splňovalo základní bezpečnostní normy. Bez ohledu na to, zda kontrolami prošel, pan Rutman má právo se svobodně rozhodnout, kde nechá provést případné opravy a jak se svým autem naloží. Z naší strany nedošlo k žádné hrozbě nebo donucování. Kromě toho se pan Rutman rozhodl, že nechá své vozidlo opravit v neautorizovaném servisu. Spolupracujeme se sítí autorizovaných nezávislých servisních zařízení s cílem zajistit našim zákazníkům ty nejlepší služby. Je také třeba poznamenat, že pan Rutman není na žádné "černé listině", co se týče nákupu dílů Tesla.

Nahoru