menuMENUHledat

Apple se připojil k Tesle: testuje autonomní auta na silnicích Kalifornie

17.04.2017 07:40 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Apple se připojil k Tesle: testuje autonomní auta na silnicích Kalifornie

Společnost Apple dostala povolení od státu Kalifornie k testování autonomních vozidel. Gigant se tak připojuje k Tesle a dalším společnostem vyvíjející autonomní řízení.


Apple dostal povolení 15. dubna a zařadil se tak mezi 29 společností, ktetré mohou na silnicích Kalifornie autonomní technologie testovat. Společnost bude využívat tři vozy Lexus RX 450h, luxusní SUV, které se budou prohánět po silnicích. Součástí povolení je i podmínka, že v případě náhlých událostní nepříznivých pro využívání speciální technologie řidič zasáhne.

Apple si hledá své místo mezi vývojáři autonomních technologií

Ohledně autonomních technologií, které se vyvíjí v Applu, bylo uveřejněno mnoho spekulací. Toto povolení nám však poukazuje směr, jakým se Apple rozhodl vydat.

V lednu Tesla najala Chrise Lattnera, který dříve pracoval pro Apple. Momentálně stojí v čele vývoje softwaru Autopilota jako víceprezident. Takové přetahování zaměstnanců není na tomto poli nic neobvyklého. Během posledních dvou let Apple přebíral inženýry z Tesly i dalších velkých automobilek. Společnost Apple, která vždy vystupovala pod štítkem "revoluční", se bezesporu nechce nechat vyšachovat z tak širokého záběru jako jsou autonomní technologie. Uvidíme, jaké místo jí připadne.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

 

Nahoru