menuMENUHledat

Češi se také „autorozmazlují“

19.04.2015 11:37 | Zdroj: archiv.ihned.cz
Češi se také „autorozmazlují“

Hospodářské noviny uvedly zajímavá čísla. Vyplývá z nich, že luxusní a sportovní vozy mají v Čechách úspěch a dokonce i Tesla se v české kotlince docela zabydluje.

Porsche na výsluní, Tesla má svůj podíl

Údajně si totiž čeští milionáři v drahých autech libují a vloni si koupili 23 Modelů S. Jen během prvních 3 letošních měsíců si jich pořídili dalších 13. Například pro Lamborghini má celý region střední a východní Evropy potenciál nějakých 50 vozů ročně. V roce 2014 se pro tuto značku rozhodlo 6 Čechů a letos další 2. Daleko lépe se u nás prodávají Ferrari (30 kusů vloni a 8 letos) a Maserati (vloni 47 kusů, letos 13). Jednoznačným „vítězem“ je ale Porsche se 249 zakoupenými vozy v roce 2014 a 77 kousky jen během uplynulého čtvrtletí.

Těší nás, že Tesle Češi fandí i přes to, že pro většinu automobilových nadšenců stále platí, co řekl generální ředitel automobilky Lamborghini Stephan Winkelmann: „Jde tu o design, o výkon a také o zvuk. A nejlepšího zvuku dosáhnete s tradičními motory.“ Podle nás je nejlepší zvuk ten, který je pohlazením pro mozek, nikoli masáží vnitřních orgánů, ale chápeme, že každý má holt rád něco jiného…

Nahoru