menuMENUHledat

Čína hlásí větší rezervace na Tesla Model 3 než USA

24.05.2016 17:53 | Autor: BP | Zdroj: gas2.com, cleantechnica.com
Čína hlásí větší rezervace na Tesla Model 3 než USA

Rezervace na Tesla Model 3 v Číně jsou vyšší než v kterékoliv zemi USA. Proto se zájmy Tesly obrací více na čínský trh. JB Straubel uvedl během panelové diskuze v Německu, že vzhledem k narůstajícímu zájmu o nový elektromobil Model 3 by továrna v Číně měla potenciál a větší ekonomický smysl, než se očekávalo.

Přesune se výroba elektromobilů Tesla do Číny?

Elon Musk už se o tomto lehce kontroverzním tématu zmínil loni. Rozpoutal vlnu nevole, když uvedl pro Gas 2, že všechny nové vozy typu Model 3 budou montovány v Číně. Prohlášení pak stáhnul s tím, že došlo “k chybě překladu”. Později ale tweetoval, že továrna v Číně bude určitě tématem k diskuzi.

Pro Gas 2 později uvedl:

„Čína je ošemetný trh pro všechny výrobce. Zahraniční společnosti často chtějí spolupracovat s místními. Takové partnerství většinou zahrnuje mnohem větší výměnu technologií, než by byla pro Teslu přijatelná. Nicméně aby se předešlo významným celním poplatkům, které vznikají výrobou v zahraničí, spoustu globálních výrobců už začalo zvažovat aliance podobného typu.“

Říká se, že Tesla se poohlíží po partnerovi v čínském automobilovém průmyslu, ale zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno. A to ani z hlediska nové továrny umístěné Číně. Další nezodpovězenou otázkou zůstává, zda bude případně Tesla v Číně vyrábět pouze nový Model 3 nebo zde začne i s produkcí Modelu S a Modelu X. Co myslíte vy?

Nahoru