menuMENUHledat

Elon Musk dostal od svých fanoušků velmi praktický dárek

07.05.2018 07:50 | Autor: VS | Zdroj: cbsnews.com, teslarati.com, renewable-world.org
Elon Musk dostal od svých fanoušků velmi praktický dárek

​Fanouškovská základna kolem společnosti Tesla je neuvěřitelně silná. Dokazuje to i dárek, který fanoušci Muskovi darovali a díky kterému se teď jejich milovaný vizionář konečně pořádně vyspí i u sebe v kanceláři.


Exkurze pro CBS

Jak jste možná zaznamenali, před několika týdny poskytl Elon Musk televizní stanici CBS speciální prohlídku procesu výroby Modelu 3 ve Fremontu, což bylo vůbec poprvé, kdy společnost dovolila kamerám nahlédnout přímo pod pokličku výroby tohoto vozu.

Kromě exkurze mezi výrobními stroji se Musk podíval s moderátorkou i do zasedačky, kterou Musk občas využívá i jako ložnici. Při prvním pohledu na místnost by vás rozhodně nenapadlo, že zde pracují vrcholní představitelé společnosti, jakou je Tesla. V místnosti byla zima a kromě stolu, několika židlí a pár gaučů v ní nebylo skoro nic.

Gauč pro Elona

A právě tento moment dal vzniknout velmi originálnímu nápadu. Musk totiž během prohlídky zasedačky přiznal, že občas jeden z gaučů používá k přespání v práci, což dle jeho slov není nic pohodlného a potvrdila to i sama moderátorka. Muskovi fanoušci se nechtěli smířit s tím, že jejich idol bude spát na něčem takovém, a proto se rozhodli uspořádat crownfoundingovou sbírku na novou pohovku pro Elona.

Jen během prvního dne přispěli lidé přes pět tisíc dolarů, čímž několikanásobně předčili původní cíl jeden tisíc dolarů. Nakonec bylo na novou Elonovu pohovku vybráno 8 tisíc dolarů, což by bohatě stačilo na vybavení celé luxusní ložnice i s šatnou a koupelnou. Za tyto peníze však nakonec pohovka koupena nebyla. Video Bena Sullinse, který s nápadem na sbírku přišel, vysvětluje proč.

Na dobrou věc

Do kampaně GoFundMe se totiž zapojila i společnost Wayfair, která ovšem nepřispěla finanční částkou, ale rovnou novým gaučem, kterým je pohodlný Sofabed Model S 164.

To znamenalo, že vybrané peníze již nebyly potřeba, a tak pro ně Ben našel jiné uplatnění. Osm tisíc vybraných dolarů plus další jeden a půl tisíce dolarů vybrané Švédským klubem Tesla, budou darovány společnosti Renewable World. Jedná se o charitu v Anglii, která se zaměřuje na projekty, ve kterých bojuje proti chudobě pomocí obnovitelných zdrojů energie. Aktuálně například pomáhá zemětřesením postiženým oblastem v Nepálu.

Z tisícovky dolarů hned osmnáct tisíc

A k dobré věci se rozhodla přidat také sama Tesla. Ta slíbila, že ke každému dolaru vybranému ve sbírce navrch přidá dolar ze svého. Celkově tedy Renewable World získá osm tisíc dolarů ze sbírky na gauč, osm tisíc dolarů od Tesly a jeden a půl tisíce dolarů od Švédského klubu Tesla. Dohromady se tak jedná o částku téměř osmnáct tisíc dolarů.

Na videu si tak můžeme vyslechnout velmi vděčné poděkování zástupců Reneable World. Dle jejich slov pomohou vybrané peníze napříč celým světem, včetně komunit v Nepálu, Keni a Bangladéši.

Zkrátka a dobře, Elonova bolavá záda nakonec pomohou lidem po celém světě. Přejme tedy našemu vizionáři, aby se nyní mohl v práci vyspat do růžova a nic mu již nebránilo ustát současnou situaci Tesly.

Nahoru