menuMENUHledat

Kam z Prahy na 1 dobití

04.12.2014 12:46
Kam z Prahy na 1 dobití

Na facebookových stránkách Teslafan.cz se velmi často probírá, kam se s elektromobilem dá a nedá dojet. Abyste si udělali lepší představu, máme tu pro vás velmi stručný přehled možností pro cestovatele vyjíždějící z Prahy. Platí pro variantu Modelu S 85 kWh při různých časech dobíjení prostřednictvím Tesla superchargeru. Dojezd se samozřejmě liší podle rychlosti jízdy, následující údaje tedy platí zhruba pro 90 km/h.

Model S 85

75 min (100 %), cca 490 km

Plně nabitá Tesla vás bez problémů doveze do Mnichova, Stuttgartu nebo Poznaně. Chcete si zalyžovat na Dachsteinu? Není problém! Jistě, delší vzdálenosti si obvykle odbýváme při vyšší rychlosti, ale žádný strach. I kdybyste jeli okolo 120 km/h, na jedno nabití se svezete do Vídně, Bratislavy, Berlína, Norimberku nebo do Drážďan a zpět.

40 min (80 %), cca 275 km

V pohodě dojedete do Brna nebo do Lince. Vystačí i na zpáteční cestu, chcete-li zavítat do Hradce Králové, Ústí nad Labem nebo Karlových Varů. Na víkend můžete dojet třeba na zámek Lednice nebo do Moravského krasu a svůj elektromobil si přes noc nabít v hotelu.

20 min (50 %), cca 170 km

Půlka kapacity baterie vás vezme do Českých Budějovic, Chomutova, Liberce nebo Pardubic a ještě vám zbyde krásná rezerva. V případě Kutné Hory, Příbrami nebo Mladé Boleslavi vystačí na cestu tam i zpět, takže 50%  nabitá je ideální i pro ty, kdo za prací dojíždějí do Prahy z okolních měst. A můžete s ní udělat třeba okružní jízdu po trase Praha – Křivoklát – Karlštejn – Slapy – Praha.

Chápeme, že propasti a hrady nejsou lákavou destinací pro každého, ale pro představu snad poslouží dobře. Už víte, kam na výlet byste s Teslou vyrazili vy? ;)

Nahoru