menuMENUHledat

Model 3 je možná nekvalitně zpracovaný, ale nehodu ustojí na výbornou!

16.02.2018 09:57 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com
Model 3 je možná nekvalitně zpracovaný, ale nehodu ustojí na výbornou!

Zatímco kvalita zpracování Modelu 3 od Tesly nepatří mezi to nejlepší, úroveň její bezpečnosti je na tom o poznání lépe. Dokazují nám to zkušenosti řidiče, který v rychlosti 96,5 kilometrů v hodině naboural do stojícího vozu před sebou a který popsal, jak Model 3 ochránil jeho i spolujezdce.


Bezpečnost navzdory kvalitě

V nedávné době se objevily zprávy, že kvalita zpracování Modelu 3 od Tesly se rovná tomu nejhoršímu, co automobilový trh nabízel v devadesátých letech minulého století. Velké spáry mezi díly, skřípání dveří či narychlo dolepované kusy těsnění byly mnohými dávány dohromady s nutnou nebezpečností vozu. Ovšem jedna z posledních nehod Modelu 3 dokazuje, že se tento automobil dokáže o životy pasažérů dobře postarat.

Závažná nehoda jako důkaz

Řidič Modelu 3, se kterým narazil v poměrně velké rychlosti 96,5 kilometru v hodině do stojícího vozu, poskytl fotografie, které dokazují nejen to, jak závažná byla nehoda, ale i to, jak bezpečný je Model 3. Majitel vozu se trochu více rozhovořil o tom, co se dělo během a po nehodě.

Podle majitele se jednalo o závažnou nehodu, což potvrdili i přivolaní zdravotníci. Ti dokonce prohlásili, že pokud by posádka neseděla v takto bezpečném elektromobilu, následky nehody by byly mnohem vážnější. A není se čemu divit. Na fotografiích vidíme Model 3 s kompletně zdemolovanou přídí, ovšem kabina s posádkou zůstala zcela nepoškozena.

tesla-model-3-crash-accident-2-e1518723359920tesla-model-3-crash-accident-4-768x1024-1tesla-model-3-crash-accident-5-768x1024tesla-model-3-crash-accident-1-e1518723286748

„Všichni od záchranářů až po řidiče kamionů říkali, že lidé z takové nehody obvykle neodcházejí. Kdyby se jednalo o klasický automobil, byl bych mrtvý, nebo v mnohem hroším stavu.“ říká řidič Modelu 3.

Problematická dotyková obrazovka

Jedna z informací, které od řidiče máme, se týká například dotykové obrazovky. Její sklo se prý během nárazů celé roztříštilo a střepy dokonce poranily rameno jednoho ze spolujezdců. Navíc rozbitá obrazovka znesnadnila řidiči přístup do odkládacího prostoru vozu, kde měl veškerou potřebnou dokumentaci od vozu.


Pohled do kabiny Modelu 3 po nehodě.

Kvalita nebo bezpečí?

I přesto však řidič uvedl, že byl bezpečnostní stránkou Modelu 3 ohromen a že vůz zvládl celou kolizi naprosto s přehledem. I to je důvod, proč si ihned po nehodě udělal rezervaci na nový Model 3.

Tato nehoda opět dokazuje, že Tesla zkrátka umí dělat vysoce bezpečné vozy. Již v minulosti jsme vás informovali o nehodě Modelu X, který také ochránil jeho řidičku ve velmi vážné nehodě. Model 3 možná není vozem, jehož díly lícují s milimetrovou přesností, ale když dojde na nejhorší je schopen zachránit život.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru