menuMENUHledat

Model 3 v nové konfiguraci byl poprvé spatřen v běžném provozu

01.03.2018 10:15 | Autor: VS | Zdroj: insideevs.com, electrec.com, tesla.com, twitter.com
Model 3 v nové konfiguraci byl poprvé spatřen v běžném provozu

Chystaný Model 3 s dvojicí motorů a pohonem všech čtyř kol byl poprvé spatřen v běžném provozu. To by mohlo naznačovat, že se nová verze tohoto vozu začne dodávat velmi brzy.


Specifický VIN kód

Tesla slíbila, že první dodávky Modelu 3 se dvěma motory a pohonem všech čtyř kol přijdou na jaře tohoto roku. Všichni však víme, jak je na tom Tesla s dodržováním svých slibů a plněním harmonogramů. Ovšem Ryan McCaffray a jeho nejnovější úlovek dávají velkou naději, že se tak skutečně stane. Tento fanoušek Tesly totiž viděl v San Franciscu Model 3 s VIN napovídajícím, co se ukrývá v jeho útrobách.

I spotted #8370 in the wild this weekend in San Francisco. It's red with 19" Sport wheels, if you're curious.

Již v lednu si Tesla nechala zaregistrovat 19 Modelů 3 v konfiguraci dvojitého elektromotoru a pohonu všech čtyř kol se specifickým VIN kódem. Začátkem minulého měsíce přišly nové registrace týkající se 11 tisíc nových Modelů, přičemž dvě desítky z nově registrovaných vozů byly další Modely 3 v nové konfiguraci.

Luštění číslic a písmen

Model 3, který byl zahlédnut v San Franciscu, je jedním z těchto nově zaregistrovaných modelů s odlišným VIN kódem oproti již dostupné verzi. V kódu 5YJ3E1EB3JF008370 značí druhá číslice typ hnacího ústrojí vozu a písmeno B znamená využití dvou pohonných jednotek.

Zajímavé je také čtyřčíslí na konci kódu (8370). Obvykle toto číslo naznačuje počet doposud vyrobených kusů daného modelu. V tomto případě to však nemusí nutně znamenat, že Tesla vyrobila již přes 8 tisíc Modelů 3. Sekvence bývají někdy během výroby přerušovány stavbou testovacích vozidel, jako je objevený Model 3 ze San Francisca. Ten byl mimochodem v červeném laku a s 19“ sportovními koly. S čtyřčíslím 8370 se jedná o Model 3 s nejvyšším číslem, který je momentálně v provozu.

Na jaře roku 2018

Naznačené období startu dodávek je poměrně širokým rozpětím od března do června. My pevně věříme, že se vše rozběhne co nejdříve. Platforma je pro přijetí předního motoru již připravena a nevyžaduje tolik modifikací. A Modely 3 v nové konfiguraci spatřené v běžném provozu by také mohly být dobrým znamením.

 

Nahoru