menuMENUHledat

Muskova tajemná cesta do Izraele

21.03.2018 09:01 | Autor: VS | Zdroj: globes.co.il, teslarati.com, instagram.com, twitter.com, youtube.com
Muskova tajemná cesta do Izraele

Elon Musk podnikl cestu do Izraele, kde podle některých domlouval spolupráci automobilky Tesla se společností Cortica, která se zabývá vývojem AI technologií pro automobilový průmysl. Musk však takovou domněnku popřel.


Muskovo vyjednávání s Corticou

Zatímco twitter Elona Muska slouží primárně pro komunikaci s fanoušky jeho projektů a příliš osobních věcí se z něj nedozvíte, jeho instagramový účet začíná být pravým opakem. Musk na něj v poslední době umisťuje především osobní fotografie a i díky tomu víme, že poslední týden strávil v Izraeli a Jordánsku, kde si užíval volna a poznával historické památky těchto zemí. Ovšem někteří se domnívají, že i tato cesta na Blízký východ měla pracovní důvody.

Ačkoliv to Musk na svém twitterovém účtu jasně odmítl, vyvstaly zde spekulace o tom, že se Musk údajně do Izraele vydal také proto, aby zde navštívil sídlo společnosti Cortica. S odkazem na nepojmenované zdroje o tom informoval izraelský obchodní web Globes. Ten hovoří o Muskově vyjednávání se společností, která se zabývá vývojem umělé inteligence pro dopravní průmysl a která od svého založení v roce 2007 registrovala zhruba 200 nových patentů se ziskem 70 milionů dolarů.

This is completely false. Never even heard of Cortica. Just taking my kids on a Spring Break trip to see ancient historical sites in Israel & Jordan.

— Elon Musk (@elonmusk) 20. března 2018

Jedinečná technologie

Technologie společnosti Cortica je ohromující v tom, že je kompatibilní se stávajícími platformami. V praxi to znamená, že jejich systém může využít kterýkoli ze světových výrobců k instalaci na svůj již existující software a hardware. Tímto způsobem svůj systém izraelská společnost prezentuje i na videu z minulého roku.

„AI společnosti Cortica je navržena tak, aby byla plně kompatibilní s již existujícím autonomními platformami. Dokáže plně analyzovat a porozumět okolí vozidla, do kterého je velmi jednoduše integrována s velmi nízkým odběrem energie. Není potřeba přídavný hardware ani software.“

Web Globes dále napsal, že by Tesla možná chtěla získat AI Corticy, pro kterou by to byla jistě velká příležitost. A přidal odkaz na předchozí rozhovor s generálním ředitelem společnosti Igalem Raichelgauzem z prosince minulého roku, kdy řekl:

„Hledáme strategické partnerství s velkými hráči, kteří nám poskytnou možnost implementovat naši technologii do produktů, které budou integrovány do vozidel“

Kde je pravda?

Jak jsme vás již informovali, Tesla momentálně vydává nejnovější update pro Autopilot 2.0 v2018.10.4, který dostává velmi pozitivní zpětnou vazbu od samotných řidičů, kteří si pochvalují stabilnější jízdu v pruzích, plynulejší odbočování z pruhu do pruhu a pohodlnější jízdu po zasněžených silnicích a v počasí se špatnou viditelností.

Právě tyto změny jsou spojeny především s vylepšenou AI společnosti Tesla, která se neustále zdokonaluje tím, jak roste počet vozů Tesla přímo na silnicích. Lze očekávat, že v příštích měsících přijdou další aktualizace a Tesla začne testovat autonomní jízdu od pobřeží k pobřeží.

Partnerství s takovou společností jako je Cortica, by bylo logickým krokem. Avšak vzhledem k razantnímu odmítnutí ze strany Muska a i irelevantním zdrojům webu Globes, je dost pravděpodobné, že Musk skutečně jen strávil letní prázdniny se svými dětmi v historické atmosféře Jeruzalému.

Nahoru