menuMENUHledat

Nabíjení u Superchargeru zdarma končí, nabíjet se bude za kredity

08.11.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com
Nabíjení u Superchargeru zdarma končí, nabíjet se bude za kredity

Před čtyřmi lety Tesla představila svou unikátní dobíjecí síť Superchargerů. Nejrychlejší přístupné dobíjení elektromobilu na světě ukázalo reálnou možnost, že elektromobily mají budoucnost. Dnes je po celém světě více než 4 600 Superchargerů, které využívá přes 160 000 řidičů vozů Tesla napříč Spojenými státy, od Severního polárního kruhu až na jih Španělska.

Od 1. ledna dostane každá Tesla kredit na dobíjení 400 kWh

Superchargery byly od počátku pro majitelé vozů Tesla zcela zdarma. Tesla si podmínila jejich používání jen “během cestování na dlouhou vzdálenost”, ale v praxi to vypadá tak, že super rychlé dobíjení využívají také taxi služby a jiné transportní společnosti. Kvůli dalšímu financování výstavby dobíjecí sítě a zkvalitnění celého projektu proto Tesla mění svou politiku ohledně Superchargerů.

Vozy objednané od 1. ledna dostanou kredit 400 kWh na rok. Ten mohou využít při dobíjení u Superchargerů. Po jeho přečerpání zaplatí Tesle “malý poplatek”. Jak malý nebo velký zatím společnost neuvedla. Pouze upřesnila, že půjde o menší částku než při tankování klasického vozu. Kredit by měl vystačit na ujetí cca 1600-1900 km

Dobíjení na kredit se netýká dříve objednaných vozů

Další detailu nového programu Tesla oznámí koncem roku. Dále ještě doplňuje, že nejlepší způsob dobíjení vozu je stejný postup jako s mobilním telefonem. Nabádá zákazníky, aby své elektromobily nabíjeli doma nebo v práci, zatímco jej nepoužívají. Superchargery mají představovat pouze unikátní řešení pro cestovatele. Uvedení Modelu 3 by podle Tesly mělo nakopnout rozšíření sítě Superchargerů a zpřístupnit síť co nejvíce lidem.

A na závěr ještě dodává: změny týkající se dobíjení u Superchargerů se nebudou týkat majitelů, kteří svou Teslu objednají do 1. ledna. (Že by nová prodávací technika? :))

Nahoru