menuMENUHledat

Největší novinky od Tesly, na které se můžeme těšit v roce 2020!

30.12.2019 14:47 | Autor: VR | Zdroj: Electrek.co
Největší novinky od Tesly, na které se můžeme těšit v roce 2020!

Tesla letos zažila velmi divoký rok, který nakonec zakončila velmi úspěšně. V roce 2020 můžeme očekávat několik novinek, které přinesou další změny.


1. Tesla Model Y

Nejvíce očekávanou novinkou zřejmě bude Model Y. Poprvé byl představen teprve v březnu 2019. Jeho výroba však pravděpodobně začne již v první polovině roku 2020. Nejdříve se začne dodávat verze Long Range s dojezdem 460 km za 48 tisíc dolarů v USA. Model Y by se mohl stát velkým hitem, neboť bude vytvořen na stejné platformě jako Model 3, který ve svém segmentu dominuje, trh s SUV je však mnohem větší než trh se sedany. 

Tesla Model Y

2. Tesla Semi

Tahač Tesla Semi je velkým očekáváním již několik let. Do prodeje se měl dostat již v roce 2019, zatím k tomu však nedošlo. V roce 2020 by měla být spuštěna omezená výroba, zatím nelze říci, kolik kusů se za rok 2020 vyrobí. Elon Musk slíbil vyrábět 100 tisíc kusů Tesla Semi ročně. S tímto vozem jsou zatím bohužel stále problémy, jakmile však bude uveden na trh, bude to zřejmě velký úspěch společnosti.

3. Nová baterie

Poslední velkou novinkou v roce 2020 by měla být vlastní baterie Tesly s životností až 1,6 milionů kilometrů. Současné baterie Tesly by měly mít životnost 500 až 800 tisíc kilometrů. Nová baterie by tedy vydržela minimálně dvakrát delší dobu a nemusela by se v elektromobilu vůbec měnit. Taková baterie je velmi důležitým předpokladem pro spuštění tzv. Tesla robotaxi. Před pár dny si Tesla patentovala nový typ katody, což by mohl být první krok k dosažení nové baterie, kterou Tesla v příštím roce začne masivněji vyrábět.

Nahoru