menuMENUHledat

Pivní gigant chce lepší životní prostředí. Objednal proto 40 tahačů Semi

12.12.2017 11:54 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Pivní gigant chce lepší životní prostředí. Objednal proto 40 tahačů Semi

Pivovarnictví a ekologie nejdou na první pohled dohromady, ovšem americký pivní gigant Anheuser-Busch má na věc opačný názor. Ve snaze omezit dopad své výroby na životní prostředí objednal 40 tahačů Tesla Semi, které se v roce 2019 zapojí do jeho dodavatelského řetězce.


Ekologický gigant

Anheuser-Busch je producentem piv jako je Bud Light a Budweiser (pozor neplést si s Budějovickým Budvarem). Tato americká společnost se již delší dobu snaží omezit dopad své výroby a zásobování na životní prostředí a jak se zdá, Semi je pro ní skvělý prostředek, jak začít tento cíl naplňovat.

„Ve společnosti Anheuser-Busch neustále hledáme nové způsoby, jak učinit náš dodavatelský řetězec udržitelnější, účinnější a inovativnější,“ řekl James Sembrot, vrchní ředitel logistické strategie. „Tato investice do návěsů Tesla nám pomáhá dosáhnout těchto cílů a současně zlepšovat bezpečnost silničního provozu a snižovat dopad na životní prostředí.“

Mazání ekologické stopy

Společnost poznamenává, že integrace tahačů Semi do flotily jejich vozů pomůže společnosti dosáhnout 30% snížení provozní stopy tvořené oxidem uhličitým. Tento propočet by se měl naplnit v roce 2025 a v praxi se rovná omezení produkce zplodin až půl milionu automobilů ročně.

Ekonomické výhody

Na první pohled by se mohlo zdát, že pivovar dělá tento velice nákladný krok z čisté lásky k životnímu prostředí, ovšem kromě ekologické myšlenky je zde také čistý kalkul. Každý z vozů totiž pomůže společnosti snížit polovinu provozních nákladů porovnání s jedním klasickým naftovým tahačem. Díky pokročilým bezpečnostním systémům také zvyšuje procento úspěšného doručení své zásilky.

„Nemůžeme se dočkat, až tyto nákladní automobily dostaneme na silnice a budeme vést naše odvětví k zelené a chytřejší budoucnosti ve spolupráci s některými nejinovativnějšími světovými společnostmi,“ řekl Sembrot. „Dopravní průmysl se rychle vyvíjí a jsme opravdu nadšení, že hrajeme vedoucí úlohu v podpoře tohoto vývoje tím, že integrujeme tyto nové technologie do naší sítě.“

Nejvyšší objednávka

40 tahačů Semi momentálně představuje nejvyšší uskutečněnou objednávku na tento model od jeho premiéry. Anheuser-Busch se tak dostal do čela pomyslného žebříčku společností, které objednávku na Semi již uskutečnily. Nalezli bychom mezi nimi například americký řetězec Walmart či přepravní společnost DHL.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

 

Galerie k článku

shining-1980-stanley-kubricktesla-semi-event-coefficient-drag-1024x683tesla-semi-front-plate-event-1024x683tesla-semi-truck-trailer-attachment-327x218
Nahoru