menuMENUHledat

Práce na Gigatovárně jsou v předstihu

09.02.2015 18:17 | Autor: RS | Zdroj: teslamag.de
Práce na Gigatovárně jsou v předstihu

Už delší dobu panovalo informační vakuum ve věci stavby Gigatovárny – největší továrny na baterie na světě. Museli jsme počkat až na oficiální stanovisko, resp. na kvartální zprávu, abychom se něco nového dozvěděli. Nyní ale reportéři z MyNews4.com se zástupci Tesly o postupu výstavby hovořili.

Komplikace kvůli větru

Stavbař Lance Gilman prozradil, že v současné chvíli panuje v oblasti výstavby silný vítr, cca 110-130 km/h.

„Všude jinde by vyhlásili varování před hurikánem a všichni by byli schovaní doma. Ale my i tak jsme venku na stavbě a děláme naši práci“, vysvětloval zpravodajskému kanálu.

Zástupci Tesly mu povolili vodit na stavbu své potenciální klienty, aby je mohl přesvědčit o kvalitách svých stavbařských služeb. Nyní se to ale změnilo.

„Nechtějí zde žádné návštěvníky. Řekli to jasně všem zaměstnancům, subdodavatelům i partnerům, prostě nechtějí žádné návštěvy“, vysvětluje Gilman.

Práce v předstihu

Do továrny se totiž již naváží vlastní komponenty Tesly, které nejsou určeny k nahlédnutí všem. Podle tiskového mluvčího Tesly jsou stavební práce již v předstihu oproti původnímu plánu.

„Opravdu by mě nepřekvapilo, kdyby se to stihlo dostavět s předstihem. Jsou velice, velice pilní. Myslím, že jenom ocelářů se tady na stavbě pohybuje 250.“

Nahoru