menuMENUHledat

Proč chce Tesla vstoupit na indický trh?

10.02.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Proč chce Tesla vstoupit na indický trh?

Tesla oznámila, že chce během letošního léta vstoupit na indický trh. Elon Musk odpověděl na Twitteru na jeden z komentářů, který se ptal na pokroky týkající se indického trhu. CEO Tesly uvedl, že Indie by měla přijít na řadu během letošního léta.

Musk měl prozatím během února spoustu práce. Nejen tunel pod SpaceX, ale také plány na podtunelování Washnigtonu, D.C. Tesla chystá oficiální uvedení v Dubaji a SpaceX plánuje více misí.

Proč je Indie v hledáčku společnosti Tesla?

Ankit Bhatt z institutu managementu a vývoje v Guajaratu nabízí několik vysvětlení. Až do nedávné doby elektromobily v žádné oblibě nebyly. Mohla za to podle něj nízká informovanost, zanedbatelné zpoplatnění infrastruktury a relativně nízká nabídka. Pak, v letech 2010-2012, poté, co ministerstvo nabídlo dotaci na elektrická vozidla, se nové odvětví ocitlo na vzestupu.

Nicméně toto nadšení dlouho netrvalo. Prodeje sice vzrostly z 8 tisíc elektromobilů v roce 2013 na 21 tisíc v 2015, ale v celkovém počtu jde o zanedbatelná čísla. Podle Bhatta je řešením nabídka luxusních a prémiových elektromobilů. Zákazníci, kteří kupují vozidla v tomto segmentu, jsou většinou ochotní si za kvalitu zaplatit. Tesla je prozatím z hlediska elektromobility a prémiovosti v této kategorii na vrcholu. A stejně tak bude mít obří výhodu s dostupným, chystaným Modelem 3.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru