menuMENUHledat

Proč je Tesla bezpečnější

25.11.2014 09:15
Proč je Tesla bezpečnější

Technologie se vyvíjí, vozidla jsou pohodlnější a bezpečnější. Elektromobily a tedy i Tesla jsou ale opět o krok napřed. Kromě klasických vymožeností jakými jsou airbagy, promyšlená konstrukce nebo zabudovaný software jsou tu dvě zásadní výhody, které dávají vozům Tesla náskok.

1) Že by chyběl motor?!

Absence spalovacího motoru v přední části vozu je praktická nejen proto, že díky ní vzniká další úložný prostor. Volné místo absorbuje v případě čelního nárazu více síly, než je tomu u klasických automobilů. Bohužel se vám zdeformují zavazadla, ale to už nějak přežijete, že?

2) Převrátit Teslu zvládne leda Superman

Těžká baterie značně zvyšuje váhu podvozku, těžiště se tak přesouvá níž a vůz je stabilnější. To znamená, že byste museli vyvádět opravdu psí kusy, abyste Teslu převrátili na střechu.

Přičtete-li k tomu fakt, že Autopilot, který je nyní součástí všech Modelů S, se aktivně stará o vaši bezpečnost za pomoci senzorů, radarů a tak dále, jde o nejlepší ochranu a komfort, jakých se vám v současném automobilovém průmyslu dostane. To dokazují i nejlepší hodnocení v testech bezpečnosti. Ne hlučný motor, ale kufr a bezpečnost jsou na prvním místě ;)

Nahoru