menuMENUHledat

Program “Destination Charging” masivně rozšiřuje síť dobíjecích stanic

02.12.2015 10:57 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com
Program “Destination Charging” masivně rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost Tesla Motors buduje nejen svou síť rychlodobíjecích stanic Superchargerů, ale také sekundární síť pod názvem “Destination Charging”. V USA je díky tomuto programu přístupných už 1122 dobíjecích míst!


Destination Charging funguje jen v USA

Síť Superchargerů v poslední době nevzrůstala tak rychle, jak se předpokládalo. Pravděpodobně proto, že představení nového Modelu X a jeho následná výroba byly ekonomicky i časově náročnější, než se předpokládalo.

Program “Destination Charging” začal vznikat už v předloňském roce s jasným cílem. Poskytnout plné pokrytí dobíjecími stanicemi i tam, kde nejsou v dosahu Superchargery. Původní plán obsahoval 106 dobíjecích místhotelích, obchodech a restauracích. Tesla ale postupuje velice rychle, momentálně je v USA k dispozici 1122 Destination Chargerů. To vše samozřejmě bez poplatku.

Superchargery fungují spíš jako benzinky

Destination Charging nabízí různé možnosti dobíjení, klasika je dobití asi 100 km za hodinu. Zatímco Superchargery jsou určeny jako rychlá injekce energie, spíš jako benzínky po cestě, Destination Charging mají jiné vstupní využití. Počítají s větším zdržením, právě proto jsou umístěné povětšinou v blízkosti obchodů či hotelů.

S rozšířením do Evropy se prozatím bohužel nepočítá. Takže si zatím musíme poradit s alternativními možnostmi a na řešení Tesly si ještě chvíli počkat.

Nahoru