menuMENUHledat

Renovo Coupe – první americký elektrický supersport po vzoru legendárního Shelby CSX9000

09.10.2014 14:21 | Autor: http://renovomotors.com
Renovo Coupe – první americký elektrický supersport po vzoru legendárního Shelby CSX9000

Tak jako spousta dalších gigantů, namátkou třeba Google, Apple nebo Tesla Motors, v Sillicon Valley se rodí další legenda. Nebo spíš evoluce legendy. Předělávka klasického vozu z 60. let minulého století, Renovo Coupe, dostane do vínku elektrický pohon.

První elektrický supersport ze Sillicon Valley

Za vším stojí společnost Renovo Motors, která se zrodila v kalifornském Palo Alto. Její plány jsou smělé a přímočaré. Před 4 lety se čtyři nadšenci rozhodli, že je třeba vyplnit mezeru v elektrických supersportech. A jako první projekt si vybrali předělávku zmiňovaného Shelbyho. Ponechali jeho oblé tvary, protáhlý předek a celkovou podobu karoserie. Dali mu název Renovo Coupe a vizitku, že jde o první elektrický supersport.

Nabídne výkon 500 koní a z nuly na stovku to zvládne za 3,4 sekundy. To jsou slušné údaje na “auto na baterky”, že? Maximální rychlost Renovo Coupe je omezena na 200 km (kvůli případnému dojezdu). Použité 740V li-ion baterie mají kapacitu asi 30 kWh. Slibovaný dojezd se pohybuje kolem 160 km. Unikátní elektrický supersport si vybudoval vizitku prvenství, na které může stavět. Kousek pro masu to ale nebude. Cenovka Renovo Coupe startuje na 529 tisících dolarů (tedy přibližně 11 milionů korun), na trh by se vůz měl dostat během roku 2015. Za hřích by ale stál, co myslíte?

 

Nahoru