menuMENUHledat

Rezervovat Model 3 bude možné už 31. března

17.02.2016 14:18 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Rezervovat Model 3 bude možné už 31. března

Elon před pár dny uvedl na svém twitterovém účtu nové podrobnosti ohledně chystaného Modelu 3. Nedávno jsme se dozvěděli, že oficiálně stanovená cena je 35 tisíc dolarů (asi 840 tisíc Kč). „Elektromobil pro masy“, jak někdy Model 3 bývá nazýván, by měl být dostupný k rezervacím v Tesla store od 31. března. Online rezervace se spustí následující den.

Žádné Signature Series nebudou dostupné

Žádné Signature Series Modelu 3. Stejné množství rezervací pro všechny.

— Elon Musk (@elonmusk) February 11, 2016

Více detailů o Modelu 3 odhalíme následující týden. To je prozatím vše.

— Elon Musk (@elonmusk) February 11, 2016

Během tiskové konference Musk vysvětlovat divákům, proč se vlastně o Signature Series v případě Modelu 3 spekulovalo:

Náš výchozí plán, který jsme aplikovali v minulosti, zahrnuje počáteční prodeje vysoce vybavených verzí vozů. Kvůli tomu, abychom zaplatili počáteční investice do materiálu atd. Potom dává smysl, že jako první vyjíždějí výše vybavené vozy. Tak jsme to udělali s Modelem S a později i Modelem X.

Kolik se dozvíme podrobností o Modelu 3?

V reakci na tweet od jednoho potencionálního zákazníka Elon odpověděl, že rezervovat Model 3 bude možné odkudkoliv z celého světa, ne jen z USA. Společnost se snaží zefektivnit výrobní proces na maximum. Oficiální cena bez federálních příspěvků je již zmiňovaných 35 tisíc dolarů (asi 840 tisíc Kč).

31. března se dočkáme prvního oficiálního představení Modelu 3. Musk uvedl, že se ještě s týmem nerozhodli, zda ukážou komplet celý vůz, nebo si nechají esa s technickými detaily v rukávu, dokud nedojde ke startu výroby. Takže až do posledního března bude elektromobilový svět netrpělivě čekat, jak se nakonec rozhodnou.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru