menuMENUHledat

SpaceX získala kontrakt na 96,5 milionů dolarů

15.03.2017 09:41 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
SpaceX získala kontrakt na 96,5 milionů dolarů

SpaceX získala kontrakt na 96,5 milionů dolarů od U.S. Air Force, čímž vyšachovala Boeing i Lockheed Martin na budoucí vesmírné mise. Nová smlouva začne platit od roku 2019, kdy SpaceX vyšle do z mysu Canaveral satelit GPS III Global Positioning. Jedná se v pořadí už o druhou smlouvu od Air Force, dříve už SpaceX získala kontrakt na 82,7 milionů dolarů na satelit GPS III naplánovaný na rok 2018.

SpaceX dopraví do vesmíru satelit GPS III

Jaké jsou detailu projektu? Podel Ministerstva obrany má SpaceX zajistit výrobu dopravního prostředku, hladký chod mise a zaměřit se na snížení bezpečnostních rizik. U.S. Air Force v tiskové zprávě píše:

“Společnost SpaceX získala kontrakt na 96,500,490$, aby dopravila satelit GPS III na orbitu. Dodavatel bude poskytovat výrobu nosných prostředků, integraci mise, nosné operace, kosmických letů způsobilosti a poslání jedinečných aktivit pro III misi GPS. Práce budou provedeny v Hawthorne, Kalifornii; mysu Cape Canaveral Air Force, Floridě, Texasu a očekává se, že budou dokončeny 30. dubna 2019. Toto ocenění je výsledkem konkurenční akvizice mezi dvěma obdrženými nabídkami."

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru